Velice úspěšný vstup do jarní sezony má za sebou rezerva Dynama České Budějovice, která ve Varnsdorfu vyhrála brankou Michala Kaňáka ze závěru utkání. Trenér Karel Musil ocenil zejména výpomoc hráčů z prvního týmu, kdy Žižka s Hílkem notně přispěli k dobré defenzivní činnosti mužstva. „Svou zkušeností nám hodně pomohli,“ uvedl Karel Musil. Po podzimní bezbrankové remíze tak Jihočeši v jarní odvetě dokázali na půdě ambiciózního Varnsdorfu dokonce získat tři body.

V týdnu před zápasem bylo avizováno, že za rezervu nastoupí „pendlové“ Hílek se Svátkem. Ale protože za B-tým mohou nastoupit pouze dva hráči ze soupisky prvního týmu, s přihlédnutím na problémy se složením obrany padla nakonec volba na Michaela Žižku místo útočníka Jana Svátka. Napilno měl Mašát, který dopoledne střídal v utkání prvního týmu na Žižkově a o pár hodin později nastoupil za rezervu v základní sestavě.

Po více jak čtvrthodině hry při Jihočeších stálo štěstí. Při snaze odhlavičkovat míč do bezpečí totiž Mašek trefil tyč vlastní branky. Pro Maška to bylo vůbec velice smolné utkání. Ještě do poločasu se totiž hlavou srazil se spoluhráčem Hílkem a ze hry odstoupil. Hílek i přes tržnou ránu na hlavě v utkání pokračoval.

Od 61. minuty hráli Českobudějovičtí přesilovku. Unikajícího Kaňáka totiž nedovoleně zastavil Sháněl, za což uviděl červenou kartu. Proti deseti protivníkům se svěřenci kouče Karla Musila nakonec dokázali prosadit právě zásluhou Michala Kaňáka, který v 88. minutě opět prchl domácí obraně a tentokrát jej už nikdo nezastavil – 0:1. A to varnsdorfský brankář Macháček ještě zlikvidoval několik šancí hostů.

V příštím utkání ČFL nastoupí českobudějovická juniorka v neděli 23.3. od 10:15 hodin v Liberci proti rezervě místního Slovanu.


Ohlasy trenérů

Karel Musil: „Musím říct, že naše vítězství je pro mě trochu překvapením. Z utkání jsem měl totiž obavy z důvodu, že sestavu jsme skládali opravdu na poslední chvíli. Nakonec nám ale velice pomohli Žižka s Hílkem z áčka, kteří do naší hry přinesli výraznou zkušenost. O našem vítězství rozhodl v závěru utkání svým únikem Michal Kaňák.“