Ani na jedenáctý pokus fotbalisté Dynama České Budějovice na Žižkově neuspěli a opět nevstřelili ani gól. Tým, jenž přezimoval na osmé příčce tabulky, stále klesá níž a níž a po nedělním dopoledním zápase v Praze se zastavil až na dvanácté příčce. S takovým vstupem do jara není pochopitelně spokojen ani hlavní trenér František Straka. "Pro mě je to samozřejmě velké zklamání a hlavně druhý poločas dnes ukázal určité kvalitativní nedostatky některých aktérů," zlobil se na pozápasové tiskové konferenci impulzivní kouč Jihočechů.

Fotbalisté Dynama skutečně navázali na svá předchozí jarní vystoupení. Do zápasu sice vstoupili aktivněji, jenže po úvodní půlhodině se jejich aktivita vytratila jako pára nad hrncem. Domácí se pak dostali do vedení a hrálo se jim o poznání lépe. "Náš plán byl dnes úplně jiný. Chtěli jsme tady dneska urvat body, jako je Viktorka urvala na podzim u nás. Já si myslím, že jsme to utkání začali velice aktivně a měli jsme to v poločase víceméně pod kontrolou. Domácí jsme nepouštěli do šancí a to byl ten úkol. Věděli jsme, že tady je to takové nepříjemné prostředí, Viktorka hraje agresivně a v osobních soubojích je to fotbal, který hodně bolí," všiml si budějovický kouč.

Jihočeši ve druhé části poločasu vypadli z role a domácí se dostali lacino do vedení. "Byla velká škoda, že jsme v té půlhodině, kdy jsme hráli solidně, nevytěžili více," podotkl František Straka. Do kabin své svěřence budějovický kouč ale nakonec nedoprovázel. Převážnou část přestávky trávil na hrací ploše, kde dával instrukce nově příchozím Dolejšovi a Mezlíkovi, kteří o poločase vystřídali Plocka s Horejšem. "Otázka druhého poločasu je ale pro mě jinak otázkou, poněvadž v tom domácí ukázali, že jsou tady opravdu dominantní a vyhráli zaslouženě, protože my jsme se nedokázali přizpůsobit terénu a jejich hře. Domácí hráli nakopávané balóny, hodně agresivně a jednoduše," všiml si dále Straka. V průběhu druhé půle se hráči Dynama nedostali prakticky do hry, což samozřejmě nenechal lodivod Dynama bez povšimnutí: "My jsme nehráli to, co jsme chtěli. Naším cílem bylo hrát kombinačně po zemi, jenže my jsme se víceméně nedostávali do střeleckých pozic a soupeře jsme prakticky vůbec neohrozili."

Kouč Jihočechů také krátce okomentoval některé sporné okamžiky zápasu. Nejvíce mu v hlavě zůstala akce Dynama v deváté minutě, kde na hranici vápna upadl po kontaktu s protihráčem Martin Vozábal. "Některé situace byly do diskuze. Hlavně třeba ta žlutá karta Martina Vozábala za to, že tam měl nějak padat sám nebo co. To bylo tedy dost směšné," řekl Straka s pochmurným výrazem na tváři. Trenér Dynama své svěřence ale po zápase rozhodně nešetřil. Již po minulém zápase na Kladně měl výhrady k útočné hře svých svěřenců a v podobném duchu pokračoval i na Žižkově. "Tady jde celkově o osobní souboje, o nasazení a tak dále. My jsme věděli, že ten fotbal tady bude dnes bolet a každý hráč musí jít do souboje s tím, že ten souboj chce vyhrát. Nejde o to, abychom se v kabině jen poplácávali po ramenou. Hráči se musí na hřišti obětovat pro mančaft a to mi teď strašně chybí. Někteří jedinci mě dnes totálně zklamali," řekl dále zasmušilý Straka.

Po nedělním utkání se opět minimálně na několik dnů zaplnila marodka týmu. Zápas proti Žižkovu nedohráli hned dva hráči základní sestavy. "David Horejš má naražené žebro a Martin Vozábal hrál, dokud to šlo. Ten má snad koňara nad kolenem. To jsou ty blezury, které nyní máme," podotkl kouč Jihočechů. Ten si také již plně uvědomuje, do jaké situace se jeho tým dostal. Přesto ale po prohře s pražským týmem nepropadá beznaději a vzhlíží k dalším důležitým ligovým bojům. "Jede se dál, teď máme před sebou utkání v Mostě a tam musíme být dominantnější a cílem bude určitě bodovat. Pak přijde Bohemka, to bude o bytí a nebytí a musíme to už prostě nějak uhrát," řekl Straka závěrem.


To domácí trenér Stanislav Griga byl po skončení zápasu pochopitelně spokojený. Ze strany jeho mužstva se mu nelíbil pouze úvod zápasu. "Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Chtěli jsme hrát důrazně a agresivně a v těch prvních pětadvaceti minutách se nám to vůbec nedařilo. Myslím si, že nám hodně pomohl ten úvodní gól. Trochu jsme se uklidnili a druhý poločas jsme hru už kontrolovali. Byli jsme dominantním mužstvem a vytvořili jsme si gólové příležitosti. Soupeře jsme ve druhém poločase do šance nepustili a právě s tím druhým poločasem mohu tedy vyslovit spokojenost," přikyvoval slovenský kouč.

Důležitost utkání si pochopitelně Griga moc dobře uvědomoval a výhry 2:0 nad Dynamem si náležitě cenil: "Pro mužstvo je důležité, že jsme udrželi další nulu a především ty tři body se budou v závěrečném účtování při boji o záchranu určitě počítat." Nedělní dopolední duel pouze dokumentoval, jak na tom který tým je. Zatímco Dynamu se na jaře nedaří, domácí Žižkov má formu jako hrom. "Do jarní části sezony jsme šli se šestnácti body a soupeř měl dvaadvacet. Nyní máme o dva body více než tady Franta. A z toho je vidět, co všechno dokáže udělat pět kol. Právě proto nemůžeme zůstat spát, za pět kol to může být všechno zase úplně jiné. Samozřejmě ale jsme spokojeni s deseti body, které jsme nyní na jaře uhráli,"