O minulém víkendu odstartovala jarní část České fotbalové ligy a českobudějovičtí mladíci potěšili své příznivce senzační výhrou na hřišti Slovanu Varnsdorf. Na severu Čech juniorku Dynama čeká i další pokračování soutěže, když se v neděli představí proti Liberci B na jeho půdě.

O výhře Jihočechů ve Varnsdorfu rozhodl premiérovou trefou z 88. minuty Michal Kaňák. Tento mladík, který nastoupil v základní jedenáctce v ČFL vůbec poprvé, se odvděčil trenérům za důvěru tím nejlepším způsobem a i díky jeho brance poskočili černobílí v tabulce na páté místo a na čtvrtý Varnsdorf se dotáhli na jediný bod.

Na své mužstvo si však budou muset natěšení českobudějovičtí příznivci ještě počkat, protože i další utkání odehrají Jihočeši na severu Čech a jejich hostitelem bude tentokrát liberecká rezerva. Českobudějovický tým šlape a panuje v něm pohoda, zato Liberecké čeká na jaře pouze boj o záchranu. První z důležitých zápasů o záchranu sehráli Severočeši v rámci úvodního jarního kola na hřišti pražské Slavie a do tabulky si připsali bod za remízu 0:0. Bod je pro Liberec obzvláště cenný, neboť právě Slavia je podobně ohroženým týmem stejně jako Slovan, který si tak udržuje před Slavií jednobodový náskok.

Poslední zápas soupeře:

SK Slavia Praha B - FC Slovan Liberec B 0:0
hráno 16.3.2008

Sestava Liberce B: Uvarenko - Matula, Jarkovský (46. Krátký), Rad. Dejmek, Liška - Hudson, Gecov, Frejlach, Lattmann (52. Novotný) - Zeman, Martan (90. Pyšek).

Situace na konci tabulky je velice vyrovnaná a Liberečtí tak budou proti Dynamu potřebovat nutně bodovat, aby se odpoutali od sestupových příček. Jihočeská juniorka podobné starosti nemá, ale i ona by chtěla pokračovat v úspěšné šňůře a tak trenéři jistě nemají jiný cíl než naplno bodovat i v Liberci. Diváci na severu Čech by tak mohli vidět zajímavý a otevřený fotbal. Domácímu týmu jde o hodně a jistě přijdou své hráče podpořit v hojném počtu. Podzimní vzájemný zápas obou mužstev skončil na Složišti vítězstvím Dynama v poměru 4:1, když ze náš celek skórovali dvakrát Dobal s Hrbáčem.

Poslední vzájemný zápas:

SK Dynamo České Budějovice B – FC Slovan Liberec B 4:1 (1:0)
hráno 11.8.2007
Branky: 10. a 80. Dobal, 50. a 77. Hrbáč - 84. Smetana. ŽK: Dobal – Broschinský. Diváci:180.

Sestava Dynama B: Pešula – Pravda, Kosobud, Mácha, Leština – Hrbáč, Švehla, Dobal, Pouzar (86. Ondrášek) – Stráský (90. Adam), Mašát (82. Mašek)

Sestava Liberce B: Zlámal – Dohnálek (76. Pyšek), Dejmek, Polák, Jonáš – Zeman, Broschinský, Vlasko (41. Vít), Maršner – Věchet, Jales (56. Smetana).


Ve Varnsdorfu juniorce Dynama vypomohli obránce Žižka a záložník Hílek z prvního týmu. Do Liberce by naopak mělo odcestovat i několik hráčů z dorostu, jejich páteční utkání v Plzni bylo odloženo.

Tabulkové srovnání nadcházejících soupeřů
MístoTýmZápasyVýhryRemízyProhrySkóreBody
5. České Budějovice B 18 8 6 4 23:10 30
16. Liberec B 18 4 7 7 23: 30 19

Duel rezerv Liberce a Českých Budějovic začíná na severu Čech v neděli v 10:15 hodin. Prostřednictvím našeho webu budete moci sledovat reportáž o změnách stavu skóre utkání.