Týden po porážce na půdě Viktorie Žižkov se fotbalisté Dynama České Budějovice představí v neděli na hřišti aktuálně patnáctého týmu tabulky - Siadu Most. Trenér František Straka měl v uplynulých dnech rozhodně nad čím přemýšlet, na severu Čech se bude muset obejít bez tří hráčů základní sestavy. "Náš kádr má určitou kvalitu, když je v plné síle. Ta plná síla ale bohužel momentálně není a budeme muset proto improvizovat," připomněl hlavní kouč Dynama absenci vykartovaných hráčů Hílka, Hunala a Vozábala.

Právě nejlepší složení základní jedenáctky Dynama bylo úkolem trenéra Straky v uplynulém týdnu. Aby si lodivod Jihočechů udělal o hráčích širšího kádru dobrý přehled, dohodl narychlo na středu přípravný zápas. "V týdnu jsme odehráli přípravné utkání s Roudným, které nám pomohlo v tom, abychom si udělali opět nějaký obrázek o mužstvu a procvičili si určité herní situace, ze kterých bychom v utkáních měli těžit a ne naopak," řekl na toto téma František Straka. Ligisté svého soupeře přehráli v poměru 5:0, přesto ani po tomto utkání neměl impulzivní trenér o složení základní sestavy jasno: "Naším úkolem bude vhodně rozhodnout, jací hráči by na konkrétních postech měli hrát. Nad jejich obsazením ještě máme několik otazníků."

Jihočeši hrají momentálně sérii zápasů, ve kterých potřebují co nejvíce bodovat. Po remíze s Kladnem a prohře na hřišti Žižkova sice tým udržuje na střed tabulky minimální ztrátu, před těžkým losem v závěru sezony budou ale body velmi potřeba. Utkání proti patnáctému Mostu a následně šestnáctým Bohemians 1905 budou klíčovými zápasy jara. "Samozřejmě utkání v Mostu pro nás bude bez tří hráčů základu velmi těžké, ale s tím se nedá nic dělat. V žádném případě se nesmí opakovat náš výkon ze druhého poločasu na Žižkově. Jestliže by se moje mužstvo takto chtělo prezentovat dál, tak s tím vůbec nesouhlasím," dodal při vzpomínce na utkání se Žižkovem se zachmuřelým výrazem ve tváři František Straka. Jedním dechem pak rezolutně dodal: "Samozřejmě podnikneme ty správné kroky, aby se to již neopakovalo."

František Straka také před utkáním na severu Čech přiznal, že jeho svěřenci se začínají dostávat pod určitou psychickou deku. "Náš momentální problém je především v hlavách hráčů. My potřebujeme jednou vyhrát 1:0, jako například na podzim s Mostem, kdy jsme vítěznou branku dali v posledních minutách utkání. Nesmíme ale nad současnou situací plakat a naopak se s tím musíme porvat a já věřím, že to konečně zlomíme," dodal na úplný závěr budějovický lodivod.