Aktualizováno o komentář! Ve 20. kole České fotbalové ligy juniorka Dynama doma podlehla rezervě Jablonce 0:2. Svěřenci byli v prvním poločase lepším týmem, leč svou herní převahu nedokázali přetavit ve vážnější střelecké příležitosti, natož jejich přesné zakončení. Po přestávce tak Severočeši B-týmu Dynama uštědřili tvrdou lekci, když dvěma góly o osudu utkání rozhodl Muris Mešanovič, sedmnáctiletý talent z Bosny a Hercegoviny.

Oba týmy zahájily zápas hodně opatrně a jediným pozoruhodným momentem první desetiminutovky bylo vystřídání pokopaného jabloneckého Nulíčka Ondřejem Novotným. První střelu na bránu vyslal až ve 14. minutě Mašek, ale s jeho dalekonosným pokusem doprostřed brány neměl gólman Bočok potíže. O dvě minuty později pěkně obstřelil zeď Adamec a Bočok měl u levé tyče plné ruce práce. V minutě 21. zahráli jablonečtí na hranici vápna rukou a z výhodné pozice zahrával Adamec další přímý kop. Jablonecký brankář se znovu vytáhl. Za dalších pět minut se ve vápně v nadějné střelecké pozici ocitl Pouzar, ale jablonecký obránce stačil jeho pokus včas zablokovat. Po půlhodině hry si za nafilmovaný pád vysloužil žlutou kartu v dresu domácích Dobal. Pět minut před koncem poločasu vyzkoušel jabloneckého Bočoka znovu agilní Adamec, ale gólman hostí své mužstvo znovu podržel. O převaze Dynama v prvním poločase svědčil i počet rohových kopů, když černobílí zahrávali čtyři, zatímco Severočeši roh nekopali a Vršeckého ani vážněji neohrozili.

V samém úvodu druhého poločasu orazítkoval břevno jablonecké brány Šmíd a zdálo se že i druhá část hry bude pokračovat ve stejném duchu jako první. Málokdo asi předpokládal, že ze strany Jihočechů už je to do konce zápasu téměř vše. Pak se na dlouhé minuty dobrý fotbal vytratil a v 61. minutě přišel šok pro černobílé. Jablonec se dostal do první vážnější šance a Mešanovič potvrdil dobrou střeleckou formu z posledních utkání a otevřel skóre. Domácí zareagovali dvojím střídáním, ale severočeskou aktivitu to nezastavilo. Jablonečtí nejprve vybojovali svůj první rohový kop a v 67. minutě se nádhernou střelou střelecky disponovaný Mešanovič prosadil podruhé a zvýšil na hrozivých 0:2. Fotbalisté Dynama to ještě zkoušeli Příhodou, který v 73. minutě těsně minul ze střední vzdálenosti pravou tyč, a Tischlerem jenž se ocitl v dobré střelecké pozici, ale jablonečtí už si své vedení s přehledem hlídali. V nervózním závěru si ještě vysloužil druhou žlutou kartu a zároveň červenou Pouzar, a žlutými kartami trestal rozhodčí Mareš také drobnou potyčku Kulhánka s Adamcem.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Karel Musil (hlavní trenér): „Jsem především nespokojen s naším výkonem ve druhém poločase, kdy to z naší strany bylo velice špatné. Nepodařilo se nám navázat na konec první půle, kde jsem si ještě dokázali vytvořit nějaké střelecké příležitosti. Jejich nepromění bylo jedním ze zlomových momentů celého utkání. Po přestávce jsme ale byli v útočné fázi velice statičtí.“