Do jara vstoupili možná pro někoho překvapivou výhrou na hřišti Varnsdorfu. Jenže po poslední vysoké porážce 0:6 v Liberci, juniorka Dynama podlehla i dalšímu severočeskému Béčku. Za výhru 2:0 si ze Složiště tři body odvezla rezerva Jablonce. „Našemu projevu v zápase sice chyběla fotbalovost, ale prohrát jsme si nezasloužili,“ nechal se slyšet Karel Musil, hlavní trenér českobudějovické juniorky.

Ústředí postavou se v sobotním dopoledni na Složišti stal Bosňan Muris Mešanovič. Tento sedmnáctiletý mladík totiž ve druhém poločase Jihočechům zasadil dva gólové údery a rozhodl celé utkání.

„Musím říct, že druhý poločas je pro mě trochu rozčarováním,“ začal zápasové hodnocení Karel Musil. Po vcelku nadějném prvním poločase se jeho svěřencům po přestávce vůbec nedařilo. K ohrožení jabloneckého gólmana Bočoka se totiž téměř nedostali.

„Chtěli jsme hrát trpělivě, navázat na konec druhého poločasu, kdy jsme si dokázali vytvořit šance a dobré situace, ale to se nám bohužel nepodařilo,“ štvalo hlavního kouče rezervy Dynama. Do přestávky se v nadějné pozici ocitl Pouzar a dvakrát nebezpečně z přímých kopů střílel Adamec. Jenže ani v jednom z případů se domácí ze vstřelené branky neradovali. „Neproměněné šance z první půle byli jedním ze zlomových momentů,“ poukázal Karel Musil.

Ve druhém poločase jsme byli statičtí

Musil Karel Další rozhodující aspekt lodivod juniorky našel ve hře záložních formací. „Od hry ve středu hřiště se vše odvíjelo, a tam nás soupeř bohužel předčil. Jeho záloha byla tvořivější, přímočařejší a Jablonečtí se dokázali prosadit i v situacích jeden na jednoho, z čehož nás v útocích přečíslovali. A hlavně se ti kluci nebáli jít do koncovky, což se o naší útočné hře vůbec nedá říci,“ lamentoval Musil. „Hlavně ve druhém poločase to bylo špatné, byli jsme strašně statičtí. Ani jeden z útočníků dnes nesplnil to, co jsme od nich očekávali. Nikdo z nich se ani nedokázal dostat do stoprocentní šance.“

Značně rozmrzelý byl kouč Musil i z vyloučení kapitána Pouzara, který si osm minut před koncem zápasu vykoledoval červenou kartu po dvou předchozích žlutých kartách, které obě pokaždé uviděl za řečnění vůči rozhodčímu. „Toto si prostě nemůže dovolit, takhle oslabit mančaft, navíc tak zkušený hráč. Radim by měl tyto situace zvládat a naopak pomoci mladším spoluhráčům,“ adresoval k Pouzarovi výtku Karel Musil. „Celkově na naše kopačky ve druhém poločase postupně padla nervozita a křeč. Trochu jsme nezvládli udržet emoce, místo toho, abychom byli disciplinovaní,“ zlobil se Karel Musil.

Hlavního kouče juniorky Dynama prohra velice mrzela. „Je škoda, že jsme utkání alespoň nezremizovali. Nebyli jsme sice příliš fotbaloví, ale zase prohrát jsme si také nezasloužili,“ řekl ještě na závěr Karel Musil.