Jakkoli se zdálo, že domácí prostředí našim fotbalistům prospěje a dopomůže k zisku alespoň prvního, když už ne tří, bodu, ke zklamání valné většiny návštěvníků Střeleckého ostrova se tak nestalo.

Hlasatel sice vybídl všechny návštěvníky větou: "Doufám, že svým fanděním a povzbuzováním přispějete k tomu, aby mužstvo získalo tři body!", ale toho se chytila pouze zhruba desítka fanoušků Brna. Jak je zvykem na budějovickém stadionu, bylo tam ticho jako v hrobě.

Naši hráči přitom opravdu nezačali špatně. První čtvrthodinu by se dalo říci, že měli i převahu, ale všechny slibně zavánějící akce končily buď střelou mimo branku, nebo ofsajdem. Mnozí hráči si také zbytečně srovnávali míč do lepší pozice a většinou tím zaváháním o něj přicházeli, neboť záloha i obrana Brna byla pozorná.

Rozhodčí pak několikrát velkoryse přehlédl pár faulů, které provozovala brněnská obrana na slušně hrajícím Svobodovi. Žluté karty zato padaly na naší straně a během pár minut byli podarováni Jaroslav Chlebek a vzápětí Vladimír Čáp. Chvíli na to předvedlo Brno rychlou akci po levé straně a naše obrana trestuhodně vyhořela. 0:1. Následně zabraňoval Miroslav Seman prvnímu rohu Brna. Po faulu na Chlebka se krásně předvedl svou střelou z trestného kopu Čáp, ale Belic byl pozorný. Poté jsme měli ještě pár šancí, při kterých hrál hlavní roli Vozábal, ale místo vyrovnávacího gólu přišel druhý úder od Brňanů. Brankář Seman po zkolabování obrany včas vyběhl, ale Pacanda ho přelstil naznačeným pohybem a poté míč lehce doťukl do zívající branky.

Naši fotbalisté se sice pořád snažili, ale výsledkem byla jen série nepřesností. Lafatův již třetí pokus v podobě křižné střely opět nevyšel (1. v Ostravě asi 20 cm vedle, 2. se Zlínem do tyče..), vzápětí vyslal Vozábal jedovatou střelu přímo do náruče brankáře. Po prvním rohu Brna se dostal míč k volnému Adamovi, ten jej poslal dále na Vozábala, od něj se dostal míč ke Svobodovi, ale ten bohužel zaváhal se střelou a nechal se zbytečně obrat dvěma obránci, kteří již situaci v pohodě kontrolovali. Do konce poločasu působilo naše mužstvo poněkud zmateným dojmem.

Ve druhém poločase mizérie pokračovala a zdálo se, že jsou naši hráči ještě více nervózní. Spolupráce z prvních minut se totálně vytratila a na hřišti pobíhali jednotlivci každý za sebe. Sem tam se sice pokusili o jakousi akci, ale vše bohužel končilo nepřesností nebo opět u protihráčů, působilo to zmatečně, váhavě a nedotaženě. Brno si v klidu kontrolovalo hru a ještě z ní i hodně mělo. V 61. minutě šel po druhé žluté kartě ze hřiště Mezlík a měli jsme dobrou půlhodinu hrát v přesile. Místo, aby toho hráči využili, pokračovali v započatém díle a umožňovali brněnským fotbalistům další zajímavé úniky.

Zdálo se, že neustálé, velmi hlasité příkazy trenéra Tobiáše, které byly čím dál tím častější, hráče spíše ještě více znervóznily. Díky důkladnému průzkumu nového trávníku brněnskými hráči, kteří pravděpodobně hledali zavlažovací zařízení, se nastavovalo pět minut, ale tentokrát naše mužstvo mistrem nastaveného času nebylo, a tak skóre zůstalo stejné, a to 0:2.

Musíme však poděkovat divákům, kteří ocenili hru Brna a při střídání v jejich řadách odměnili hráče potleskem.

Nepřehlédnutelný transparent domácích kotelníků o alkoholu zjevně narážel na nový zákaz prodeje alkoholických nápojů na stadionech.

Závěrem se dá napsat, že s názorem "Na podobný obrázek si budeme muset zvyknout", se rozhodně nedá souhlasit. Naopak - fanoušci by velmi rádi viděli v nejbližší době rapidní zlepšení a hráči by se měli naučit spolehnout v KOLEKTIVNÍ hře jeden na druhého a začít zase spolupracovat.

Hodnocení hráčů:
Deník Sport: Seman - 4, Rožboud - 3, Schindler - 1, Chlebek - 4, Penner - 3, Adam - 4, Vozábal - 5, Sivok - 2, V. Čáp - 4, Lafata - 5, Svoboda - 4.
MF Dnes: Seman - 3, Rožboud - 4, Chlebek - 3,5, Schindler - 4, Penner - 3, Adam - 4, Sivok - 3,5, Vozábal - 4, Čáp - 4, Svoboda - 3,5, Lafata - 3,5
Střídající hráči: Bouchal - 3,5