Minulou neděli 6. dubna odstartoval v Českých Budějovicích čtvrtý ročník fotbalového turnaje pro žáky do deseti let s názvem E.ON ČR Junior Cup. Akce, která má za cíl podporu talentů se tentokrát uskuteční už v patnácti městech a hlavní cenou bude znovu mezinárodní finále v německém Gilchingu. Celkem v E.ON Junior Cupu nastoupí asi dva tisíce mladých fotbalistů.

První oblastní kolo turnaje vyhrál tým Čtyřech Dvorů, který ve finále na českobudějovickém Složišti udolal SK Dynamo České Budějovice až po penaltovém rozstřelu. Obě mužstva postupují do Malého jihočeského finále turnaje, které se bude hrát v Českých Budějovicích 25. května.

Spokojený s úrovní turnaje byl i vedoucí tréninkového centra mládeže SK Dynamo České Budějovice a výkonný ředitel E.ON Fotbalové akademie Karla Poborského Petr Skála. „Jsem velice spokojený s úrovní i kvalitou turnaje. Náš celek sice skončil na druhém místě, ale viděli jsme velmi dobré finále, které skončilo bez branek. Otázka penalt, je vždy o štěstí,“ zhodnotil turnaj Petr Skála.

luksch_matej_brankar_eonTřetí místo v turnaji vybojovali mladíci z FK Olympie Týn nad Vltavou, čtvrtí byli hráči FK Lišov, na pátém místě byla Hluboká nad Vltavou, šestí skončili fotbalisté SKP České Budějovice a sedmá byla českobudějovická Lokomotiva.

Z pořádajícího oddílu, českobudějovického Dynama, individuálního ocenění dosáhl Matěj Luksch (na snímku), který byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje. Dominik Hric se dále blýskl v jedné z dovednostních soutěží, kdy byl nejlepší v kategorii střelba na branku. Nejlepším hráčem Dynama byl vyhlášen Marek Procházka.

Generální sponzor energetická společnost E.ON věnovala prvním třem týmům sadu dresů a každý účastník dostal fotbalový míč. Další oblastní kolo turnaje se odehrálo v sobotu 12. dubna na stadiónu FC Písek.

Výsledky mladíků Dynama v oblastním kole

Základní skupina: Dynamo – Lokomotiva ČB 1:1, Čtyři Dvory – Dynamo 2:1, Hluboká – Dynamo 0:2
Semifinále: Dynamo – Týn 7:0
Finále: Dynamo – Č. Dvory 0:0 p.k. 3:4


Konečné pořadí týmů E.ON ČR Junior Cup 2008
(regionální kolo České Budějovice)

1. SK Čtyři Dvory
2. SK Dynamo České Budějovice
3. FK Olympie Týn nad Vltavou
4. SK Lišov
5. TJ Hluboká nad Vltavou
6. SKP České Budějovice
7. Lokomotiva České Budějovice


Individuální ocenění

Nejlepší brankář: Matěj Luksch (SK Dynamo České Budějovice)
Nejlepší střelec: Petr Pancíř (SK Čtyři Dvory)
Nejlepší hráč: František Kolář (SK Čtyři Dvory) – obdržel šek na setkání s Karlem Poborským


Dovednostní soutěže

Střelba na branku: Dominik Hric (SK Dynamo České Budějovice)
Žonglování s míčem: Tomáš Musil (Týn nad Vltavou)
Slalom: Petr Pancíř (SK Čtyři Dvory)


E.ON Dynamo U10
Mládežníci Dynama, na snímku spolu s trenérem Radimem Pouzarem, v oblastním kole obsadili 2. místo, kterým si zajistili postup do Malého jihočeského finále.