Po dvou zápasech venku, kdy Dynamo inkasovalo shodně tři branky, chce trenér Pavel Tobiáš na domácím hřišti přehrát soupeře z Liberce vlastní útočnou aktivitou a podřídil tomu i trénink. "Zatímco posledních čtrnáct dnů jsme s větší intenzitou trénovali bránění standardních situací a góly z nich stejně dostali, udělali jsme to teď obráceně. Soustředili jsme se na hru dopředu. Nechci z těch nešťastných standardek dělat nějakou tragédii, góly z nich dostáváme a góly z nich i dáváme, tak jako každé mužstvo," změnil taktiku přípravy Tobiáš a hned dává k dobru zajímavou bilanci. "Když jsem si spočítal, kolik gólů jsme ze standardních situací dali a kolik dostali, tak je to absolutně vyrovnané. Obdržené branky v posledních zápasech padaly povětšinou shodou mnoha okolností, už nikdy se nám určitě nestane, aby nám tři góly dal jediný obránce," připomíná představení jabloneckého Hrotka ...

Preview: SK Dynamo ČB - FC Slovan Liberec

Po šesti inkasovaných brankách vyvstává logicky otázka, zda trenér podrží v brance Jakuba Kafku nebo přijde na tomto postu se změnou. "Je pravda, že jsme dostali některé divné góly, ale třeba na Synotu Jakub nemohl ani za jeden. Ale opravdu uvažujeme, zda z psychického hlediska nezkusíme tým podržet Mírou Semanem. Momentálně je to tak padesát na padesát," vystihuje procentuální pravděpodobnost změny mezi tyčemi.

Změny s jistotou stoprocentní lze ale očekávat v poli. Ivan Dvořák je vykartován a liberecký fotbal ochutná pouze v dresu rezervního týmu. Na sever Čech vyrazí také Čáp a Pivoňka, kteří jinak trénují s áčkem. Otazník účasti na prvoligovém zápase visí i nad Martinem Vozábalem, jenž stále hojí své zranění z minulého utkání. "Dnes lehce trénoval, uvidíme, co bude za dva dny, zatím je to ještě otevřená otázka," líčí stav budějovické opory kouč Tobiáš. Vrásky mu dělá i Miloslav Penner, který se dnes dostavil s mírně zvýšenou teplotou. Ostatní borci jsou připraveni, stejně jako dorostenci Skopalík a Kladrubský, které ale den předtím čeká důležitý zápas jejich věkové kategorie s Blšany. Dobrotka naopak míří na sraz národního týmu do 19-ti let.

Liberec se po střeleckém trápení rozjel a je povzbuzen i čerstvým postupem do semifinále poháru, na co si je potřeba dát největší pozor? "Určitě jejich ofenziva, která je hodně silná a variabilní. Jejich krajní záložníci jsou vlastně útočníci a střed zálohy je velice nebezpečný. A pak jejich útok, kde mají velkou konkurenci. Když jsem viděl, že v posledním zápase Došek sedí na lavičce, tak jsem se musel zamyslet, jak je možné, že takový fotbalista nemá místo v kádru jisté," zkoumal soupeře Tobiáš.

I on samozřejmě touží po výhře. "Zvláště v domácím prostředí chceme vyhrávat, protože paradoxně máme lepší bilanci venku. Věřím, že se nám to podaří," zve diváky na Střelecký ostrov Pavel Tobiáš.