Rezerva Dynama České Budějovice dosáhla výborného úspěchu, když dokázala na hřišti Slovanu Liberec porazit záložní tým domácího týmu. Střelecky se prosadil opět Ivo Svoboda, který dokázal v šesti jarních zápasech vstřelit šest branek. Střelecky se prosadil proti Náchodu, Střížkovu a Liberci – v každém z těchto zápasů vstřelil vždy dvě branky! Díky této výhře se Jihočeši posunuli již na jedenácté místo tabulky a od sestupového sedmnáctého místa je dělí pět bodů. Další zápas se hraje již tuto středu, kdy Dynamo přivítá na svém hřišti na Borku rezervu Hradce Králové!
Budějovické Dynamo nastoupilo k zápasu v sestavě s Ivanem Dvořákem, který měl v první lize stop za čtyři žluté karty a také již tradičně s Vladimírem Čápem. Oba hráli výborně, největší hvězdou byl ale fotbalista Ivo Svoboda, který se opět střelecky prosadil a zařídil tři body jihočeskému celku.

V sestavě Liberce se objevil například ligista Papoušek a právě on měl v osmé minutě utkání první příležitost. Při svém průniku do pokutového území Dynama skončil po kontaktu s jedním z hostujících hráčů na zemi, penalta se ale nepískala. O tři minuty později se na druhé straně hřiště radovali Jihočeši. Po závaru před Samuelovou brankou, se dostal k míči úplně volný Ivo Svoboda a bez problémů zavěsil – 0:1. O deset minut později se hosté radovali i podruhé. Domácí Brezinský zaváhal u postranní čáry, na následný centr do vápna si naběhl opět Ivo Svoboda a střelou pod břevno zvýšil na 2:0 pro Dynamo. Konec poločasu příliš pohledného fotbalu nepřinesl, do další brankové příležitosti se dostal Peroutka, jehož hlavičkový pokus skončil těsně nad brankou domácího mužstva.

Na začátku druhého poločasu mohl Svoboda dovršit hattrick – s jeho vynikajícím lobem si brankář Slovanu dokázal se štěstím poradit. V 63. minutě mohl snížit Lexa. V rozhodujícím okamžiku mu ale chyběl dostatek klidu, a tak branku Minára vůbec neohrozil. Další příležitost domácího týmu přišla deset minut před koncem, hlavičkový pokus Zemana si ale cestu do brány nenašel. V nastaveném čase se po centru Papouška dostal k hlavičce opět Zeman, s balonem letícím doprostřed branky si Minár bez problémů poradil. Jihočeši si tak po právu odvezli ze severu Čech tři body, které se jim budou v tabulce ČFL náramně hodit.

Deník Liberecký den označil výkon domácího mužstva za „katastrofální“…

Ohlasy trenérů

Jaroslav Vavroch, trenér: "Uhráli jsme velice důležité body v boji o záchranu. Tentokrát jsme hráli velice dobře v obraně a měli jsme hodně nebezpečných brejků a konečně jsme také odehráli utkání s nulou."