Po dvou zápasech, které se hrály venku, by člověk očekával, že jsou fanoušci natěšeni na další domácí zápas. Díky příjemnému jarnímu počasí však zřejmě mnozí z nich dali přednost výletům do přírody. Návštěva sice nebyla nejnižší, ale mnoho sedadel na tribunách zelo prázdnotou. Kromě toho, jestliže někteří diváci odešli před koncem zápasu, přišli o excelentní gól Vladimíra Pončáka v nastaveném čase.
Deset minut před výkopem vyšly na trávník mažoretky a obkroužily hřiště. Do jejich pochodu vykládal moderátor nová "pravidla" poločasové soutěže. Hoši z hřiště házeli mezi diváky 3 tenisové míčky, jak bylo řečeno: "libovolně na tribunu". Takovým tenisákem dostat do oka, to musí být fajn. Ale zdá se, že se nikomu nic nestalo. Mažoretky přivítaly i přicházející hráče, které doprovázeli žáčci. Schválně, kdo z vás si všiml, že Míra Plocek měl u sebe dva.

Pro fanoušky Miroslava Semana byla příjemným překvapením výměna brankářů. Po dlouhé době se zase objevil v základní sestavě a tedy na postu brankářské jedničky. Hned ve druhé minutě všichni jen vzdechli, když parádně vyrazil prudkou střelu Hološka. Liberec však pokračoval ve svém náporu a fandové se od samého začátku museli "bát", jak tohle dopadne. Když pak zahrával Lukáš Adam standardní situaci a následně Martin Vozábal nepropálil ani na dvakrát náhradníka Lejsala (který mimochodem předváděl velmi slušný výkon!), tribuny jen tiše vyly. To, že je silnější vítr, mohlo být možná tak trochu omluvou po nevydařené kombinaci po ose Vozábal-Lafata-Pončák-Chlebek, kdy posledně jmenovaný vyslal střelu poněkud zcela mimo, než jistě chtěl. Podobně se vzápětí předvedl i Martin Vozábal, který se probil do pokutového území a nakonec vystřelil pánu bohu do oken. Že se občas nevyplácí faulovat si vyzkoušel Martin Leština, který se s úmyslem zabránit úniku, srazil s protihráčem a sám to málem nerozchodil. První čtvrthodina hry byla trochu nemastná-neslaná. Tedy, kromě úvodních dvou pokusů Liberce a jednoho domácího na úplném začátku. Jediné, co bylo v tichu na stadionu slyšet, byl skromný kotel hostí.

Když však předvedlo černobílé mužstvo svoji první gólovou akci a Jaroslav Chlebek radostně poskakoval s autorem branky Markem Kuličem v náruči, diváci velmi ožili. Dvě minuty na to viděli všichni včetně rozhodčího Pučka ruku a Budějovičtí získali standardní situaci. Zajímavé je, že Lukáš Adam začíná zahrávat většinu těchto volných kopů stejně jako Martin Vozábal. Jsou v mnoha případech ihned odvráceny, zblokovány, zahrány přímo do zdi apod. Brankář Lejsal byl z domácího úvodního gólu zřejmě trochu nervózní, neboť ke škodolibému pobavení diváků provedl v krátkém sledu dva dosti nepřesné odkopy od branky, z čehož českobudějovičtí fotbalisté těžili autovými vhazováními. Severočeši se stáhli na svou polovinu a dlouho se na ní hrálo. Jedinou změnou byl rohový kop, který modří získali po možná zbytečném odkopu za lajnu Chlebkem, když k němu předtím míč vyrazil Míroslav Seman. Po odvráceném rohu se pustil do akce David Lafata, který přelstil dotírajícího Lukáše, ale centr do pokutového území mu nevyšel. Přesto byl odměněn potleskem, stejně jako Lukáš Adam při své střele nad břevno.

Dění na hřišti začalo být pak vlažné mimo ojedinělé pokusy a jednu velice kuriózní akci ve 37. minutě, kterou popsal Deník Sport: "Domácí předvedli novou fintu. U rohového praporku na straně hostů se Adam postavil k rozehrání rohového kopu. Míč jen lehce posunul a klusal, jako by byl zraněný, před branku hostů. K míči pomalu vyrazil Lafata a každý čekal rozehrávku. Ale Lafata se míče chopil, zasprintoval s ním na hranici šestnáctky a jen těsně minul libereckou branku. Až potom publikum překvapeně zahučelo a vzalo novinku vědomí."

Po pravdě řečeno byli všichni tak překvapeni, že možná ani nevěděli, co se děje. V závěru poločasu bylo mimo chvilkového povzbuzování kotle hostí ticho jako v hrobě. Obrana začala mít trochu problémy a modří se dostávali více k Semanově brance. A tak slovenský gólman předvedl další sérii zákroků a po našem rohu, při kterém Kulič těsně nedoskočil na míč, byli hosté chyceni v ofsajdu, který si tak trochu diváci vykřičeli.

O poločasové přestávce z okna kabiny moderátorů vyhlížel Pavel Drengubák z Nezmarů a snad se dobře bavil. Po soutěži ve střelbě na branku předvedly své číslo opět mažoretky a byly oceněny potleskem. V úvodu druhé půle se po rohovém kopu dostal k míči David Homoláč, který velmi pohotově zkoušel zakončit, ale napálil míč pouze do obránce. Přesto hlediště uznale zahučelo. Pokusy o změnu skóre byly na obou stranách, ale končily buď u zadáků nebo nepřesnostmi. Hra však byla živá a celkem rychlá. Odehrávala se však mezi šestnáctkami. Z tribuny se ozval hlas: "Dynamo, hrajem!" a Lukáš Adam omylem napálil míč Marku Kuličovi do břicha. V 55. minutě dostal za zbytečné řeči Pospíšil žlutou kartou, když se mu nelíbilo, že rozhodčí Puček odpískal jeho faul na Leštinu. Zvedlo to dokonce i trenéra Grigu, který vystartoval z lavičky. Vzápětí však zaváhání obrany vyneslo Liberci šanci a vyrovnávací gól. První střela šla do pravé tyče a Seman se po ní jen zděšeně ohlédl. Musel být neméně smutný, když viděl, jak kromě Hološka míč nikdo nesleduje, a jak jej liberecký hráč poslal pro změnu k levé tyči a bylo to 1:1. Všichni na hřišti jen stáli a koukali. Kotel Liberce začal skandovat "Hoši, děkujem!" naprosto právem. Když pak přidal "Ještě jeden!", zareagovaly tribuny "Jedem, Dynamo!". Hra se však nijak moc nezlepšila a Liberec získával akce domácími fauly. Po akci Adama s Plockem, který pálil díky blokování obranou vedle, se fanoušci v agónii rozleskali a rozeřvali.

Následovala série pokusů na obou stranách: Plocek Lejsalovi, Ančicovi střelu vyrazil Seman, Pospíšilova přihrávka proběhla skrz pokutové území kolem branky, ale nikdo ji nestihl, Marek Kulič si hezky zpracoval míč, obešel dva hráče, ale pak pálil přímo do brankáře, Liberec si vypracoval skutečně brankovou příležitost, ale střela šla vedle a Seman předvedl bravurní tygří skok... V 70. minutě dostal Holeňák možná trochu přísnou žlutou kartu po faulu na Plocka. Adama na hřišti vystřídal žolík Gruber a vybojoval spoustu míčů. Kotel Severočechů začal zase povykovat, protože remíza Severočechům docela vyhovovala, ale nevadily by jim jistě ani tři body, a tak je jejich fanoušci povzbuzovali "Dejte jim gól!" V 81. minutě dostal Ančic za faul na Marka Kuliče, který předvedl sérii kotoulů, červenou kartu a po 18 minutách na trávníku šel do sprchy. O další zábavu se postarala černá igelitka vznášející se nad hřištěm. V 83. se Davidu Langerovi nepovedla střela, a tak vztekle nakopnul zem. Závěr zápasu byl překvapivě plný akcí.

Při úniku Liberce Lafata zbytečně fauloval a diváci byli nespokojeni. Za unaveného útočníka pak přišel Martin Smíšek a opět se ukázalo, že ke kloudnější akci potřebuje být na hřišti delší dobu, aby se trochu rozehřál. Černobílá zadní řada pak vyrobila hrubici, které mohl využít Kisel, ale nepodařilo se mu to. V nastaveném čase si Českobudějovičtí vybojovali ještě jeden roh. Byl sice odvrácen, ale míč doputoval dozadu k Pončákovi a ten se štěstím propálil vše, co mu stálo v cestě. Střela prošla s ještě větším štěstím mezi levou tyčí a zoufalýma rukama brankáře Lejsala, který se po ní natahoval, do sítě. Tribuny explodovaly nadšením. Když pak bylo Kuličovi bráněno ve hře a rozhodčí to posoudil jako faul dotyčného, ozývaly se na stadionu velmi nepěkné výrazy. Ale na radosti z výhry to nikomu neubralo.

Hodnocení hráčů:
Deník Sport: Seman 6, Pončák 6, Horejš 5, Homoláč 5, Leština 5, Vozábal 6, Adam 5, Chlebek 6, Plocek 6, Lafata 6, Kulič 7
MF Dnes: Seman 1,5, Pončák 2, Horejš 2, Homoláč 2,5, Leština 4,5, Vozábal 2,5, Adam 3,5, Chlebek 3, Plocek 2,5, Lafata 2,5, Kulič 1,5
Známka rozhodčího Pučka: delegát Zvonič 7,5 (dobrý, až velmi dobrý), Deník Sport 5 (průměrný)