Aktualizováno o komentář! V rámci 30. kola ČFL juniorka Dynama na Složišti přivítala rezervní tým Viktorie Plzeň. Svěřenci trenéra Karla Musila si díky výborné střelecké potenci Josefa Příhody vypracovali sice dvoubrankový náskok, leč o něj nakonec v závěru utkání stejně přišli. Mladé celky se tak nakonec rozešly po výsledku 2:2.

Oba týmy si již před tímto zápasem zajistily účast v ČFL i pro další sezónu a tak se obě juniorky představily s řadou mladých hráčů, kteří dosud dostávali méně příležitostí a na hřišti si užívají až závěr soutěže. Prvních třicet minut se hrál bezstarostný fotbal bez brankových příležitostí. Obě mužstva se sice snažila o aktivní hru, ale hlavně útočníkům dlouho chyběl dostatek zkušeností k tomu aby se dokázali výrazněji prosadit proti soupeřovo obráncům. Až ve 33. minutě roztleskali diváky přihrávající Tischler a zakončující Rakovan, kteří přinutili plzeňského Ticháčka k zákroku po němž následoval rohový kop. A následný roh také přinesl první branku utkání. Míč se dostal k volnému Příhodovi a ten otevřel skóre. Jihočeské mladíky gól povzbudil a plzeňského brankáře ještě do poločasu dvakrát vystrašil hlavičkující Kučera. Nejprve poslal hlavou mimo nadýchaný centr Trněného a ve 40. minutě hlavičkoval nepřesně po centru Tischlera.

Také druhý poločas začalo aktivněji Dynamo a v 53. minutě přišel druhý gól v síti plzeňských. A jeho autotem byl opět Josef Příhoda po rohovém kopu, kdy Ticháček míč v rukavicích neudržel a Příhoda pak neměl těžkou práci. Agilní Příhoda potom ještě mohl dosáhnout i na hattrick, ale rychlou akci zakončoval v 56. minutě těsně vedle. Až v 67. minutě o sobě dali vědět také Západočeši. Šiml parádně vypálil z dálky k tyči a Vršecký vytáhl neméně parádní zákrok. Za zmínku stojí také střela domácího Picky ze 78. minuty, která o kousek minula šibenici. Závěr zápasu ale Jihočeši nezvládli a do té doby téměř neškodným Plzeňanům stačilo pouhých deset minut na srovnání skóre. V 82. minutě způsobil dlouhý aut nedorozumění v domácích řadách čehož využil střídající Bauer a pohodlně snížil na 2:1. Čtyři minuty před koncem trestal další zmatek v obraně Dynama Navrátil vyrovnávací brankou.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Jiří Lerch, asistent trenéra: „Po vypracovaném náskoku 2:0 jsme si samozřejmě mysleli, že už je vše rozhodnuté. Poté jsme se ale sami připravili o vedení, když jsme při akci soupeře zaspali. Vyrovnaní předcházela naše vlastní chyba. S remízou jsme ale nakonec nejen my spokojení, ale především také asi soupeř.“