Již na začátku příštího týdne zahájí fotbalisté Dynama České Budějovice přípravu na jarní část sezony. Představitelé klubu tak v posledních dnech dojednávají změny v hráčském kádru pro příští sezonu. Jedním z nejvytíženějších mužů klubu je v současné době sportovní manažer Roman Rogoz: "O posílení kádru velmi intenzivně jednáme. Zjednodušeně by se dalo říci, že hledáme na místech kreativních hráčů, především tedy hráče do ofenzivy."

V pondělí odpoledne se fotbalisté A-týmu sejdou na Střeleckém ostrově, aby zahájili šest týdnů trvající přípravu na novou ligovou sezonu. Vedle nového trenéra Jana Kmocha se s největší pravděpodobností na úvodním srazu objeví hned několik nových tváří. "Do konce tohoto týdne by se mělo rozhodnout o některých přestupech. Samozřejmě by se na prvním srazu měli objevit i hráči, kteří budou teprve o své místo v klubu usilovat a kteří své kvality budou muset ukázat během testování," naznačil dále Roman Rogoz plány na následující dny.

Základní kostra týmu zůstane sice pohromadě, klub si ale dal za cíl první mužstvo posílit především v ofenzivě. Vedle tuzemských hráčů se na E.ON stadionu objeví v pondělí asi i hráči ze zahraničí. "Je pravděpodobné, že se během přípravy v kádru objeví i někteří zahraniční hráči. Každý by rád hned podepsal smlouvu a byl hráčem klubu, ale naším cílem bude jednoznačně takové hráče co nejvíce otestovat. Snažíme se, aby tyto hráče mohl trenér Kmoch testovat hned od prvních dnů přípravy." S úsměvem Roman Rogoz dodal, že by se nemuselo jednat pouze o hráče ze Slovenska, ale i jiných destinací.

Již před několika týdny zveřejnil klub informaci o tom, že novým trenérem A-týmu bude dosavadní kouč rezervního týmu pražské Sparty Jan Kmoch. Veleúspěšný trenér mládežnických kategorií by měl zlepšit provázanost prvního mužstva Dynama právě s mládežnickými týmy. "Dlouhodobým cílem majitelů klubu je, aby se Dynamo vyvíjelo určitým směrem. Tomu by měl napomoci právě i trenér Jan Kmoch. Představitelé klubu totiž vynakládají velké prostředky na rozvoj mládežnického fotbalu a cílem klubu tak je, aby se v pravidelných periodách v mládežnických kategoriích objevovali hráči pro A-tým. Právě ti nejlepší odchovanci aby pak mohli odcházet do velkých klubů, podobně jako tomu bylo v posledních letech u Sivoka, Latky nebo Kladrubského," naznačil Roman Rogoz strategii Dynama pro následující roky.


Jaromír Plocek se rozhodl nepřijmout novou smlouvu

O první změně v kádru A-týmu bylo jasno již na konci prvoligové sezony. S klubem se totiž rozloučil třiatřicetiletý středopolař Jaromír Plocek. "S Jardou jsme se rozešli velmi korektním způsobem. Ještě v průběhu podzimní sezony dostal od Dynama na stůl nabídku nové smlouvy na dva roky. Ta mu zajišťovala stejné podmínky, jaké měl v právě končící smlouvě. Jarda ale nabídku odmítl s tím, že má možnost odchodu do zahraničí. V průběhu zimní přestávky jsme jednání obnovili, ale vzhledem k pokračujícímu zájmu zahraničního klubu k dohodě opět nedošlo," vysvětloval Roman Rogoz, který jedním dechem doplnil, že o služby Jaromíra Plocka mělo Dynamo zájem i v druhé polovině sezony: "V průběhu jara jsme o jeho služby měli stále zájem a nabídli jsme mu alespoň roční kontrakt za stejných podmínek."

Hráč ani tuto nabídku ale nakonec neakceptoval a rozhodl se tak definitivně ukončit své působení v Dynamu. "Jeho odvedených služeb si ale velmi vážíme, málokterý hráč toho odehrál za Dynamo tolik, jako on. Jsme rádi, že mohl takový hráč za náš klub nastupovat a v budoucím fotbalovém i osobním životě mu přejeme všechno dobré," dodal na úplný závěr Roman Rogoz.