Fotbalisté Dynama Česká Budějovice mají za sebou první týden přípravného období na nadcházející ligový ročník. Během uplynulých pěti dnů začalo mužstvo trenéra Jana Kmocha nabírat fyzickou kondici a zároveň došlo také k prvním přesunům v týmu - své testování v Dynamu ukončil David Vaněček a zároveň se k týmu připojil první z dvojice Brazilců. Příprava A-týmu bude pokračovat v pondělí dopoledne, víkend mají fotbalisté volný.

Na pondělním srazu po letní pauze se trenéru Kmochovi hlásilo šestadvacet hráčů včetně noviců Benáta, Riegela, Vida, Vaněčka nebo Zajace. Poslední jmenovaný stihl navíc nastoupit ve středu za svůj kmenový tým Slavoj Vyšehrad k poslednímu zápasu sezony v ČFL, aby se pak opět vrátil do přípravy Dynama. "Dostal jsem tady den volno, tak jsem se odjel s kluky rozloučit," řekl pro Českobudějovický deník dvaadvacetiletý kanonýr pražského celku, jenž během sezony nastřílel ve třetí nejvyšší soutěži celkem čtrnáct branek - šest na podzim v dresu Vlašimi a osm na jaře za Vyšehrad. Patrik Zajac (na snímku v popředí) se stihl za své půlroční působení na Vyšehradě navíc zapsat do historie klubu, v zápase 26. kola ČFL proti Blšanům vyhráli domácí vysoko 6:0 a právě mladý rtuťovitý útočník vstřelil čtyři góly. Jméno Zajac přitom není fotbalové Praze zcela neznámé, Patrikův otec totiž působil v osmdesátých letech ve Slavii v době, kdy za sešívané hráli například Karel Jarolím, Luboš Kubík nebo Ivo Knoflíček.

Přípravu v Dynamu předčasně na vlastní žádost ukončil mladoboleslavský útočník David Vaněček, který dal přednost druholigovému Sokolovu, od kterého dostal přímo nabídku smlouvy. "Své působení ve druhé lize viděl asi reálněji, po dohodě své působení v Dynamu ukončil," řekl pro Českobudějovický deník sportovní manažer Dynama Roman Rogoz.

Na začátku příštího týdne se kádr A-mužstva pro letní přípravné období opět výrazněji rozroste. K týmu se připojí čtyři hráči B-týmu a další fotbalisté budou následovat. Již od pátku se s týmem připravuje brazilský fotbalista Roberto Edison, jenž působil naposledy v ruských týmech Lokomotiv Moskva nebo Spartak Nalčik. Během víkendu by měl do Českých Budějovic dorazit také Brazilec Tobias Hudson, který hrál minulou sezonu ve Slovanu Liberec.

Program A-týmu pro následující týden je již také jasně daný. Příprava bude pokračovat v Českých Budějovicích, odkud si hráči v úterý dopoledne odskočí na fyzické testy na FTVS UK v Praze a následně pak budou pokračovat opět v přípravě na jihu Čech. Tým Jana Kmocha také čeká v sobotu první herní prověrka a s tím spojené testování nových hráčů - mužstvo totiž nastoupí v sobotu na turnaji v Milevsku, kde se střetne s domácím týmem a také s prvoligovou Viktorií Žižkov.