Příprava Dynama na novou sezonu se plynule přehoupla do druhého týdne a nový trenér Jan Kmoch má za sebou první seznamování s jednotlivými hráči. Jihočeši v uplynulých dnech nabírali fyzickou kondici a lodivod A-týmu vyjádřil s prací svých svěřenců spokojenost: "Mužstvo zatím šlape výborně, všichni se snaží a ve velké konkurenci bojují o své místo v týmu. Každý z hráčů ví, že svou šanci dostane a nyní tedy záleží hlavně na nich, jak budou dále pracovat a jak se budou dále projevovat."

Hráči Dynama v úterý absolvovali fyzické testy, které bedlivě sledoval i Jan Kmoch. O tom, že mají testy svou důležitost není třeba nijak pochybovat. "V první řadě mi napověděly, v jaké kondici vlastně hráči jsou. Jak jsou na tom fyzicky po skončení jarní části sezony a podle testů také víme, v jakém režimu máme trénovat. Po úplném vyhodnocení budeme vlastně vědět všechno o zdravotním stavu jednotlivých hráčů, jak jsou vyspělí, jestli nemají nadváhu a testy nám také napoví, jakou mají hráči například techniku běhu," popisoval hlavní kouč fakta, která se dají z testů získat.

Na Fakultě tělovýchovy a sportu bylo v biomechanické laboratoři v úterý rušno. Klub z Českých Budějovic obsadil místnost plnou měřících přístrojů a výpočetní techniky prakticky celý den. První hráči šli na řadu v půl deváté a poslední pak pozdě odpoledne. "Testy přitom neabsolvovali brankáři, kteří mají svůj vlastní trénink a kondiční testy u nich nejsou důležité. Kromě nich tak testy absolvovalo celkem osmadvacet hráčů. Na začátku týdne se k nám připojili Brazilci Edison a Hudson a také hráči, kteří měli v minulém týdnu volno. Mám na mysli kluky z B-týmu a dorostence Jasanského. Chyběl pouze Michal Schön, který má problémy se zády," podotkl dále Jan Kmoch.

Fyzická zdatnost jednotlivých hráčů je pochopitelně nesmírně důležitá, přesto šestapadesátiletý trenér sleduje i další atributy svých svěřenců. "Samozřejmě dám na kondiční stránku, tak i na tu herní. To znamená, že sleduji ty hráče jak se chovají v přípravě, jak do toho jdou, ale zároveň také jak se chovají v jednotlivých herních situacích a jak se třeba chovají i před bránou. Myslím, že i když jich tu máme mnoho, jsou hodně sledovaní," zdůraznil trenér, který má v realizačním týmu k dispozici Ondřeje Lungu, Jiřího Lercha a také Petra Skálu.

Díky tomu nemá Jan Kmoch ani obavu z toho, že by měl vysoký počet hráčů v přípravě nějaký negativní dopad na celý tým. "Už ve Spartě nebo i v Arábii jsem trénoval s velkým počtem hráčů, takže jsem na to zvyklý. K tomu se hodí jedna krásná věta - hodně povolaných, málo vyvolených. Abych pravdu řekl, tak jsem ani žádné informace o jednotlivých hráčích nechtěl, nyní mám možnost je všechny poznat a chci si je prostě sám vyhodnotit. Díky tomu mají vlastně všichni šanci. Prosadit se mohou klidně kluci z béčka nebo z dorostu," řekl trenér, který jedním dechem také dodal: "V podstatě mě nezajímá ani věk. Jsou tady i starší hráči a i oni mohou pravidelně hrát. U všech mě zajímá pouze přístup, výkon a charakter."

Po kondičních testech na FTVS pokračovala normálně ve středu příprava týmu v Českých Budějovicích. "Prvních čtrnáct dnů se víceméně jenom běhá a hrají se nějaké intervalové hry. Ten druhý mikrocyklus přípravy pak završíme turnajem v Milevsku, kde se střetneme s domácím Milevskem a Viktorií Žižkov," naznačil trenér Kmoch plány na následující dny.