Téměř dva týdny přípravy mají za sebou již fotbalisté A-týmu Dynama. Vedeni novým koučem Janem Kmochem nabírali v uplynulých dnech kondici a druhý týden přípravy pak završí na turnaji v Milevsku, kde se střetnou nejprve s domácím týmem a poté s ligovou Viktorií Žižkov. Právě po turnaji v Milevsku by mělo na začátku příštího týdne dojít k prvnímu vyřazování některých hráčů z týmu.

Jihočeši začali přípravu zostra a po prvních pěti dnech přípravy nechal kouč Jan Kmoch hráče odpočívat. "Po prvním týdnu přípravy jsem dal klukům volno, protože na ně musela dolehnout únava po náročné fyzické přípravě," vysvětloval lodivod Dynama. Ten své svěřence samozřejmě řádně zapřáhl i v právě probíhajícím týdnu, tentokrát si ale Jihočeši víkend zpříjemní fotbalovým turnajem v Milevsku. "Tam povezeme dvě mužstva, přesně dvacet hráčů do pole a dva brankáře. Tyto hráče rozdělím na dvě poloviny a ty pak odehrají zápasy s Milevskem a Žižkovem," pokračoval kouč, jenž poveze do Milevska tedy především ty, kteří mají bojovat o své místo v týmu a také tedy všechny nové tváře. "Právě hráče, kteří jsou tady na zkoušku, otestujeme proti silnému soupeři," doplnil Jan Kmoch.

V Milevsku by se tak měli představit testovaní Hudson, Edison, Vido, Zajac, Knakal, Benát, z B-týmu zkoušení Dobal, Mácha, Jasanský a také první letní posila Jan Riegel. V průběhu týdne měl trenér Kmoch k dispozici již přes třicet hráčů, doma na jihu Čech tak zůstane přibližně deset fotbalistů, kteří budou mít volno nebo individuální trénink.

Na turnaji v Milevsku Jihočeši nastoupí k úvodnímu zápasu proti Milevsku, poté se Milevsko střetne s Žižkovem a Dynamo pak se Žižkovem nastoupí k poslednímu zápasu. "Vzhledem k tomu, že Milevsko bude hrát dva zápasy za sebou, budeme s ním hrát 2x30 minut. Se Žižkovem bychom pak rádi hráli normálně 2x45 minut," doplnil trenér Dynama Jan Kmoch.

Program turnaje v Milevsku:
13:15 Milevsko - SK Dynamo
15:00 Milevsko - Viktoria Žižkov
17:00 SK Dynamo - Viktoria Žižkov