Především výsledkově povedený začátek angažmá v Dynamu má za sebou trenér Jan Kmoch, který dovedl tým z zisku poháru na turnaji v Milevsku. Jeho svěřenci sice nijak neoslnili, díky tradičně výborné defenzivě ale ani jednou neinkasovali, což nakonec ve spojení s precizní exekucí pokutových kopů přineslo triumf. "Spokojeni můžeme být s výsledkem a výhrou na turnaji, jinak je ale v naší hře velké množství nedostatků. Teď nám ale teprve skončila taková ta hrubší část a máme vlastně ještě pět týdnů, abychom mohli dále pracovat," řekl po skončení milevského turnaje lodivod Dynama.

Posledních čtrnáct dnů přípravy bylo skutečně zaměřeno výhradně na nabírání fyzické kondice a hráči se ke hře s míčem dostali zcela minimálně. Turnajem v Milevsku hrubá příprava vlastně skončila a od pondělí se tým začne soustředit na herní stránky. "Nyní se už musíme věnovat kvalitě hry, protože na první pohled bylo vidět, že nás trápí přechod do útoku a finální fáze," vypozoroval budějovický trenér. Fotbalisté Dynama měli sice v úvodním zápase s vítězem krajského přeboru z Milevska územní převahu, přesto se do zakončení dostávali velmi krkolomně. Podobné problémy pak měli i v druhém zápase s Žižkovem. "Oceňuji ale přístup hráčů. S Viktorkou jsme měli štěstí, oni měli dvě tři tutovky a my jsme měli jednu. My jsme ale zkoušeli hráče, které jsme chtěli vyzkoušet, a ty naše nejzkušenější hráče jsme nechali doma a tam absolvovali individuální trénink," poznamenal trenér Kmoch, který se na turnaji obešel bez Hunala, Horejše, Homoláče, Vozábala, Mrkvičky, Kučery nebo Mezlíka.

Budějovický trenér rozdělil tým na dvě poloviny a oběma těmto jedenáctkám dal pak rovnoměrně příležitost v každém zápase turnaje. "Byl jsem velmi příjemně překvapen tím, že velmi slušně odehráli zápasy budějovičtí kluci jako třeba Michal Mašát. Leština hrál velmi zkušeně, oba gólmani se ukázali v dobrém světle, snaživě hrál také Stráský a třeba i Jasanský se jeví jako nadějný hráč," pochválil Kmoch budějovické mladíky. V o poznání složitější situaci byla druhá parta hráčů, kde byli spíše zkušenější fotbalisté. "Na té skupině, která hrála první poločas proti Žižkovu, byla vidět u některých velká herní pauza. To jsou ale zase zkušení hráči, kteří se určitě ještě hodně zlepší až získají herní pohodu," podotkl kouč Jihočechů.

Všímavý budějovický fanoušek nemohl také přehlédnout taktické manévry, které trenér Kmoch během obou zápasů turnaje zkoušel. Na krajích defenzivní linie se totiž objevovali kovaní záložníci jako Petr Šíma nebo Vladimír Dobal. "Máme velký přetlak v záloze a zároveň chceme, aby se krajní obránci nebáli míče a byli herní. Po odchodu Plocka nemáme žádného takového hráče na pravé straně, a tak tam zkoušíme Vláďu Dobala a nově také Martina Knakala," řekl Jan Kmoch, jenž především mladíka z B-týmu za výkon na turnaji pochválil: "Myslím, že Vláďa se toho zhostil velmi dobře. Každopádně ho ale budeme zkoušet i na jiných postech a uvidíme, kde mu to bude nejvíce sedět."

Již před časem bylo vedením klubu avizováno, že právě po turnaji v Milevsku budou z týmu vyřazeni někteří fotbalisté. Trenér Kmoch měl hned po penaltovém rozstřelu s Viktorií Žižkov jasno, koho z týmu před další přípravou uvolní. "Mám to v hlavě, ale nyní bezprostředně po turnaji to říkat nebudu. Budeme to řešit v pondělí, ale dá se čekat, že odejde tak tři, čtyři nebo pět hráčů," naznačil na závěr kouč Dynama.