V neuvěřitelně vyrovnaném ročníku České fotbalové ligy se záložní tým Dynama České Budějovice propracoval během několika úspěšných zápasů až na samou špičku tabulky. Jihočeši byli ještě před čtyřmi koly jen krůček od sestupových míst a nyní je jen horší skóre řadí za čtvrtý Hradec Králové. Potvrdit výbornou formu mohou fotbalisté rezervy Dynama v neděli na hřišti Břevnova.
Jihočeši vykazují v posledních zápasech skvělou fazónu, neprohráli již šest utkání v řadě a dokázali v nich nasbírat celkem 14 bodů. Díky tomu se posunuli již na páté místo tabulky. Nutno ale podotknout, že je od sestupového patnáctého místa dělí pouze pět bodů! I to svědčí o neuvěřitelné vyrovnanosti letošního ročníku ČFL.

V minulém zápase hráli svěřenci Jaroslava Vavrocha na domácí půdě proti Slavii a díky dvěma brankám jarního střelce Iva Svobody a jedné trefě Michala Mašáta zvítězili bez větších problémů 3:1. To byl třetí zápas během veleúspěšného týdne, ve kterém Jihočeši nasbírali maximální počet bodů – 9.

Nedělní soupeř z Břevnova si v minulém kole připsal bod za remízu na hřišti Letohradu. Domácí vedli od 41. minuty díky trefě Vacka, za hosty vyrovnával půl hodiny před koncem zápasu Bošanský.

LETOHRAD - BŘEVNOV 1:1 (1:0)

Branky: 41. Vacek - 63. Bošanský
Rozhodčí: Chlaň
ŽK: Valta, Vašata – Rosenkranz
Diváci: 600

Sestava Břevnova: Marek - Rišian, Koller, Bezpalec, Rosenkranz (58. Karda) - Lukeš, Kounovský, Majer (87. Socha), Vlček - Bošanský, Lískovec
Trenér: Luboš Urban.

Jihočeši budou muset dobývat břevnovskou tvrz, na které dal gól naposledy Náchod 29. listopadu. Od té doby v Břevnově střelecky neuspěla Chrudim (0:0), Střížkov (1:0), Slavia B (1:0), Karlovy Vary (2:0) a ani Kolín (2:0). Břevnov je v současné době na dvanáctém místě tabulky se ziskem 31 bodů a skóre 24:29.

Na podzim skončilo utkání mezi Dynamem České Budějovice a Břevnovem smírně 0:0. Obě mužstva si tehdy vypracovala několik slibných šancí, žádnou z nich ale nedokázal nikdo z fotbalistů zužitkovat.

Fotbalisté Dynama předvádějí v posledních kolech pohledný a produktivní fotbal. I proto se dá očekávat, že se budou snažit přerušit břevnovskou domácí šňůru bez obdržené branky. Utkání začíná v neděli 2. května od 17:00 na hřišti v Břevnově.