Přímo na rakouské soustředění odcestoval spolu s A-týmem také dvacetiletý záložník rezervního týmu Slavie Jan Kovařík. Levonohý fotbalista, jenž se prezentoval výborným zahráváním standardních situací, určitě trenéra Kmocha upoutal a nabídnutou šanci chytl pořádně za pačesy. "Do Budějovic bych šel určitě moc rád. Hrát první ligu je pochopitelně velká šance a výzva," řekl perspektivní středopolař, jenž bude v příští sezoně hostovat v Českých Budějovicích.

Jak vlastně došlo k tomu, že jste se ocitl s týmem Dynama na soustředění v Rakousku?
Se slávistickým béčkem jsme byli na soustředění v Písku a den před odjezdem Dynama do Rakouska přijel do Písku pan Kotrba, koukl se na zápas a po domluvě s panem Paskou jsem s týmem druhý den ráno odcestoval do Rakouska.

O vašem případném setrvání se bude ale asi teprve rozhodovat, že?
Víceméně jsem nyní v Dynamu na testech a jsme domluveni s panem Kotrbou, že si na začátku týdne sedneme a v případě zájmu klubu budeme jednat.

Soustředění v Rakousku je asi příjemná změna oproti soustředění v Písku..
Pochopitelně jsem v béčku Slavie nic podobného nikdy neabsolvoval. Celé to soustředění v Uttendorfu bylo výborné a především pak ty zápasy. Je to super zahrát si proti německému druholigovému Frankfurtu a pak třeba ten zápas s Fenerbahce byl úplně neuvěřitelný. Ti fanoušci a celkově to prostředí tam bylo úplně super.

Přibližte prosím fanouškům průběh obou zápasů na soustředění..
Ten první zápas z naší strany ideální asi nebyl. Šancí jsme měli poměrně málo a když už jsme nějakou měli, tak jsme jí nedokázali proměnit.

Naopak proti Fenerbahce to bylo o poznání lepší, že?
Proti tak silnému týmu jako je Fenerbahce jsme museli pochopitelně hrát více zezadu, více jsme museli bránit a spoléhali jsme na rychlé protiútoky. Proti tak silným týmům to ale jinak nejde, jsme ale moc rádi, že jsme remízu 1:1 udrželi.

Nyní tradiční otázka, popište prosím fanouškům vaší dosavadní kariéru.
Začínal jsem asi v pěti letech v Litvnínově, pak jsem přestoupil do Teplic, poté jsem hrál v Oseku a následně jsem byl ve Fotbalové škole Most. Odtud jsem odešel do dorostu Slavie, kde jsem byl asi čtyři a půl roku a nyní bych mohl jít sem.

Myslíte, že je lepší hrát ligu za Dynamo a nebo být v rezervě Slavie a čekat na šanci?
Určitě bych šel do Budějovic rád. Hrát první ligu je pochopitelně velká šance a výzva.