Velmi zajímavý fotbal slibuje nedělní utkání mezi Dynamem České Budějovice a Tescomou Zlín. Zatímco Jihočeši si chtějí napravit reputaci po nešťastné domácí remíze s Příbramí, hosté naopak musí maximálně bodovat, pokud si chtějí zachovat naději na záchranu v první lize. "Pokud nedělní zápas vyhrajeme, odsoudíme Zlín s největší pravděpodobností k sestupu do druhé ligy," uvědomoval si již minulý týden po zápase na Spartě budějovický kouč Pavel Tobiáš.

Do konce jarní části sezony by po nedělním zápase sice zbývalo ještě deset kol a ve hře by tak bylo třicet bodů, přesto se dá slovům kouče Dynama do jisté míry věřit. Nejen zlínští fotbalisté totiž berou utkání s Dynamem jako boj s hratelným soupeřem. Po sobotní domácí ztrátě s Kladnem nemohou Zlínští pomýšlet na nic jiného než tři body. "I pro nás je to ale důležitý zápas. Pokud nedělní duel zvládneme za tři body, troufám si říct, že budeme z bláta už definitivně venku a budeme se moci věnovat kvalitě naší hry," říká před zápasem kouč Tobiáš.

Jihočeši sice nastoupí proti aktuálně poslednímu týmu ligové tabulky, který stihl nastřádat zatím pouhé tři body, přesto trenér Tobiáš neočekává lehké utkání. "Přijedou sem vyhrát, nic jiného jim nezbývá," krčí rameny budějovický lodivod. Ten také varuje před silou Moravanů: "Kroča, Šmahaj, Dostálek, Vyskočil, Bača, to jsou velice kvalitní hráči a je pro mě obrovskou záhadou, jak se mohl Zlín dostat až na dno tabulky," dodává budějovický kouč, jenž ví, že právě bodový zisk může hostům vykřesat alespoň jiskřičku naděje v boji o záchranu.

Pavel Tobiáš by měl mít k dispozici prakticky všechny hráče prvního mužstva. Do základní sestavy se vrátí David Horejš, jenž minulý týden stál kvůli čtyřem žlutým kartám. "Naopak trochu zdravotní problémy hlásí Tomáš Hunal," naznačil Tobiáš možnou nepříjemnou absenci základního kamene defenzivní formace Jihočechů. "Ostatní hráči by ale měli být k dispozici," doplňuje budějovický kouč. Pavel Tobiáš také naznačil, že možná dojde k drobným změnám v sestavě. "Je možné, že posílíme ofenzivu, takže o jedné dvou změnách přemýšlím," dodává Pavel Tobiáš, jenž tak jasným způsobem naznačuje, že Dynamo chce v nedělním zápase maximálně uspět..