Veledůležitý boj s Tescomou Zlín fotbalisté Dynama zvládli. V zápase 19. kola Jihočeši svého soupeře doslova udolali a vyhráli 1:0. Ústřední postavou se stal Petr Benát, který jako již tradičně tvořil hru Dynama a zároveň jedinou brankou rozhodl utkání. "Ta gólová střela byla taková šmudla, ale hlavně, že to tam spadlo," řekl po zápase s pěti brankami nejlepší střelec týmu.

Jihočeši začali zostra a zdálo se, že hned od úvodních minut svého soupeře zatlačí na jeho polovině. Ve velmi důležitém zápase ale postupně přišla místo fotbalovosti na řadu bojovnost a bylo jasné, že kdo dá gól, vyhraje. To se v 52. minutě povedlo právě Petru Benátovi, který po rohovém kopu Dynama propálil vše, co mu stálo v cestě. "Byl tam odražený míč, já jsem si to chtěl hodit na penaltu a střílel jsem levou nohou. V první chvíli jsem si myslel, že to brankář Baránek chytí, ale moc jsem toho neviděl, byla to taková šmudla, ale hlavně že to tam spadlo," culil se po zápase spokojený střelec. Radost mu nepokazili ani protesty hostujících hráčů, kteří se dožadovali odpískání ofsajdu Tomáše Sedláčka, jenž se v době střely pohyboval v bezprostřední blízkosti gólmana Baránka. "V první chvíli jsem myslel, že to Sedlo (Tomáš Sedláček, pozn. autora) nějak tečne, vůbec jsem nevěděl, že by mohl být v ofsajdovém postavení. Hostující hráči se dožadovali odpískání ofsajdu, ale ze svého pohledu jsem to nedokázal posoudit," krčil rameny budějovický špílmachr.

Patr Benát také souhlasil s názorem, že k vidění byl na Střeleckém ostrově více boj než nějaký pohledný ligový fotbal. "Věděli jsme, že výhra pro nás bude znamenat bodový odskok a v opačném případě by se k nám Zlín přiblížil. Asi na nás byla patrná v první půli nějaká nervozita. Kdyby to bylo poločase 1:0, tak by to bylo asi klidnější," uvědomoval si osmadvacetiletý středopolař. Zatímco v prvním poločase fanoušci na Střeleckém ostrově na šance čekali marně, ve druhé části se vedle šancí dočkali i vytoužené branky, která Dynamu přinesla tříbodový zisk. "O poločase jsme si v kabině něco řekli, protože jsme věděli, že nás výhra může posunout zase úplně někam jinam. Ve druhém poločase jsme udělali pár akcí, diváci se chytli, dali jsme góla a bylo to klidnější," dodal Benát, jenž také ale přiznal, že v závěru zápasu se o výsledek hráči Dynama hodně strachovali. "Zlín má vysoké hráče a v závěru to hodně nakopávali do vápna a chvílemi z jejich akcí šel trochu strach. Měli tam spoustu takových náznaků, ale naštěstí jim tam nic nespadlo," oddychoval si šťastný střelec jediné branky.


Neodmyslitelnou součástí hry Dynama se stává postava útočníka Tomáše Sedláčka, který díky své bojovnosti a nasazení patří k základním kamenům ofenzivy Jihočechů. Osmadvacetiletý útočník byl hodně vidět i v zápase proti poslednímu Zlínu, který na Střeleckém ostrově hodně kousal. Bývalý útočník mladé Boleslavi se podle hostujících hráčů zapojil i do gólové akce Dynama a měl tak být pískán ofdajd. Sám hráč celou situaci viděl ale jinak. "Já jsem viděl, že se Beny (Petr Benát, pozn. autora) chystá ke střele, já jsem stál u tyče a mojí jedinou snahou bylo, aby mě netrefil. Vůbec jsem neměl snahu hrát míč, ale samozřejmě záleželo na rozhodčích, jak tu situaci posoudili," krčil rameny Sedláček.

Zápas proti Zlínu nazýval kouč Tobiáš "druhým podáním" po nepovedeném domácím zápase s Příbramí a to si uvědomoval i Tomáš Sedláček. "Určitě je ten tříbodový zisk pro nás nesmírně důležitý. Po té minulé domácí ztrátě, kdy jsme tady remízovali 2:2, jsme potřebovali naplno bodovat a to se nám podařilo. V určitých pasážích to možná byl nezáživný fotbal, ale pro nás byly důležité ty získané body," dodal útočník, jenž letos zaznamenal tři ligové branky. Jako již tradičně odehrálo Dynamo zápas dvou rozdílných poločasů. Zatímco v první půle se Jihočeši trápili, úvod druhé části se hrál jasně v jejich režii. "Moc dobře si uvědomujeme, že ty poločasy jsou tradičně hodně rozdílné pochopitelně se v kabině o tom bavíme. Je pravda, že se o tom všude se o tom píše, ale skutečně nevíme, co s tím. Kdybychom to věděli, tak hrajeme v prvním poločase stejně jako ve druhém," dodal zachmuřele Sedláček.

Jihočeši veledůležitý zápas zvládli a do dalších zápasu tak budou moci nastupovat v relativním klidu. "Teď máme třiadvacet bodů a určitě by to mohlo být klidnější. V klidu úplně být sice ještě nemůžeme, ale určitě se můžeme na další zápasy připravovat veseleji," dodal již s úsměvem střelec, jenž již po několikáté musel být v průběhu ošetřován po problémech s krvácejícím nosem. "Šel jsem do hlavičkového souboje s protihráčem, srazili jsme se a zase mi začala téct krev," smál se Sedláček, jenž ale okamžitě hlásil, že tentokrát by nos zlomený podle doktorů být neměl. "Už je to asi ale počtvrté, co mi z něj takhle teče krev. Už to asi tak dobře nedrží," smál se odchovanec Trnavanu Raždalovice.