Po skončení nedělního zápasu Dynama se Zlínem měl více důvodů k radosti domácí trenér Pavel Tobiáš, který svůj tým dotáhl k výhře 1:0. Právě díky tomuto výsledku se Jihočeši odpoutali od celků ze spodku tabulky a v současné chvíli má budějovický celek desetibodový náskok na patnáctou příčku znamenající sestup do druhé ligy.

Trenér Dynama Pavel Tobiáš si po výhře nad Zlínem stejně jako hráči i fanoušci hodně oddechl, protože jeho tým utkání o šest bodů zvládl. "Dnes jsme nade vším preferovali výsledek. Hrálo se o první ligu a já si troufnu říct, že jsme ji uhájili. Třiadvacet bodů samozřejmě nestačí k záchraně, ale mužstvo opakovaně ukázalo, že má velkou vnitřní sílu. Nyní se můžeme zklidnit a snažit se o nadstavbu té práci, která je v poslední době velice dobrá," řekl kouč Jihočechů bezprostředně po skončení zápasu. Jedním dechem také ale dodal, že se hubené vítězství nerodilo vůbec lehce. "Upozorňoval jsem hráče, že to nebude vůbec jednoduché. Zlín je sice poslední, ale kvalita jeho týmu tomu vůbec neodpovídá. Z mého pohledu to bylo kvalitnější utkání než před 14 dny s Příbramí, Zlín byl houževnatější," ocenil Tobiáš hru soupeře.

První půle přinesla hodně neurovnaný fotbal a fanoušci na Střeleckém ostrově čekali na gólovou šanci marně. Spokojen tak byl Tobiáš především s výkonem po změně stran. "S příchodem Hudsona jsme zkvalitnili hru. Pomohlo nám, že Zlín musel otevřít hru a hrát vabank, protože potřeboval vyhrát. V závěru jsme měli některé brejkové situace, které bych si představoval vyřešit lépe," popisoval trenér Dynama své dojmy z druhé půle.

Jihočeši vlétli do druhé půle jako velká voda a hned od úvodních vteřin si vytvořili velký tlak. Paradoxně přitom začali druhou půli pouze v deseti, protože dobré tři minuty nehrál ke střídání nachystaný Hudson. "To byla samozřejmě chyba, která by se stávat neměla. Měl návleky, které nemůže mít. Teď nevím, čí to byla chyba, musíme si to vyhodnotit," komentoval Tobiáš kuriózní situaci, která ale nakonec výsledek zápasu nijak zásadně neovlivnila.


Na trenéru Zlína Ladislavu Minářovi bylo na první pohled patrné velké zklamání. "Možná by tomu utkání víc slušela remíza, ale nevím, co by pro nás řešila. Každopádně to bylo velmi průměrné utkání," začal své hodnocení zlínský kouč. "První poločas si ani jedno mužstvo nevytvořilo šanci, do druhého jsme ale vstoupili špatně. Začali jsme zmatkovat, dostali se pod mírný tlak a dostali gól. V závěru jsme chtěli něco s výsledkem udělal, při tom břevně nám chybělo i trochu štěstí," posteskl si Minář, jenž podotkl, že v závěru zápasu hrál jeho tým na tři obránce a stejný počet útočníků.

Zlín po další porážce tak zůstává na posledním místě, boj o záchranu ale vzdát ještě nechce. "Dokud bude teoretická šance, musíme hrát. Ale pokud se chceme zachránit, nestačí nám to sbírat po bodech. Musíme udělat šňůru dvou, tří utkání a z nich třeba sedm bodů," dodal trefně Minář. Velmi malou útěchou pro hosty mohlo být, že všechny ostatní týmy z bezprostředního spodku tabulky také prohrály.

Po skončení utkání se také hodně hovořilo o regulérnosti branky Dynama, k tomu se ale kouč hostů vyjadřovat nechtěl. "Absolutně si netroufám to jakkoliv komentovat. Z toho místa, kde je lavička hostů není možné cokoliv říci. Musím se kouknout na video a dokud to neuvidím, tak nemohu nic komentovat," dodal kouč Minář, jenž si v závěru zápasu také hodně ulevil, když v nestřežené chvíli rozkopl brašnu s balony hostujícího týmu. "Potřeboval jsem si v tu chvíli nějak ulevit," kabonil se Ladislav Minář.