Jarní sezona klepe na dveře asi nejvyrovnanější české fotbalové soutěže - ČFL. Ta startuje již za týden a chybět v ní nebude ani juniorka, béčko Dynama České Budějovice. Ta se po podzimní části soutěže usadila na lichotivé páté příčce. Udržet toto postavení i pro jarní část soutěže a tím její bezproblémový průběh si přeje i současný trenér mladíků Dynama Jiří Jurásek. Ten se po moravské misi vrátil opět do Dynama.

Jak se přihodilo, že jste se přes Moravu opět vrátil do Dynama?
Mé trénování na Moravě trvalo pouze tři měsíce. Vyskytly se totiž problémy, o kterých jsem před příchodem nevěděl a ty vypluly na povrch až posléze. Také podle toho vypadaly výkony týmu. Ten prvních pět šest kol makal, ale potom to zabalil.. A tak jsme se dohodli, že k poslednímu prosinci loňského roku skončím. Nezávisle na tom se na mne obrátil Jiří Kotrba jestli bych nechtěl trénovat juniorku, protože Karel Musil přechází k áčku. A tak jsme se rychle domluvili a od 5. ledna jsem s juniorkou zahájil zimní přípravu.

Jak jste byl spokojený s průběhem zimní přípravy?
S průběhem zimní přípravy jsem spokojený. Tady na Složišti jsou vynikající podmínky pro přípravu i v zimním období. Proto jsme letos nejeli nikam na soustředění, ale celou zimní přípravu jsme absolvovali u nás. Máme tady umělku i halu, regeneraci. Všeho jsme dokonale využívali. Absolvovali jsme velice kvalitně obsazený turnaj v Písku, kde jsme nakonec skončili druzí, ale je třeba vidět i to, že jsme prohráli jak s Pískem tak i se Sezimovo Ústím, byť jinak jsme vyhrávali, ale podle mého názoru soupeři to po druhém, třetím gólu balili a nehráli s takovým nasazením jak by měli. Škoda zranění našich dvou hráčů Bambuleho a Kaláška před týdnem v Jihlavě. Teď nás již čeká ostrý start na Žižkově 15. března. Jarní část soutěže končíme doma třináctého června dopoledne zápasem s Náchodem –Deštnou.

Jaké změny v zimním období nastali v hráčském kádru?
Klub razí myšlenku, aby se co nejvíce mladých fotbalistů zapojovalo do vyšších soutěží. Proto řada zkušenějších fotbalistů jako třeba Mácha, Skopalík, gólman Vladan Vršecký, odešlo na hostování do jiných většinou druholigových klubů a k nám se zase přesunují věkově ještě dorostenci. Takže jsme velice mladým týmem. Nejnovějšími dorostenci v našem týmu jsou Timm a Ometák. Ti k nám přišli z Internu a Žiliny a již nyní třeba vypomáhali dorostu Zdeňka Procházky, ale počítáme s nimi i u nás a pochopitelně, že i s výpomocí pendlů z prvoligového áčka.

Zimní příchody a odchody
Kromě zmiňovaných slovenských mladíků se vrací Nekvinda z Roudného.
Odchodů bylo v zimě ale daleko více: Vršecký – Čáslav, Adam – Hluboká, Skála, Příhoda – Třeboň, Ryšánek – Prachatice, Šafránek – Strakonice, Mácha – H.Králové, Picka, Trněný,Kaňák – Tábor, Zajac – Vyšehrad, Japanský, Bakala, Nitranský – áčko Dynama.

Jaro tedy přivítá zcela novou zálohu ligistů Dynama. Všichni věří, že i oni budou chtít prodat svoje fotbalové dovednosti ve prospěch týmu a udrží si své výborné postavení po podzimu.