Fotbalistům rezervního týmu Dynama České Budějovice startuje v neděli odpoledne jarní část sezony. Tým pod novým koučem Jiřím Juráskem se v úvodním jarním duelu představí v Horních Počernicích proti Viktorii Žižkov B, která jako nováček soutěže přezimovala na lichotivé deváté příčce tabulky.

Viktorie Žižkov v loňské sezoně s velkým přehledem vyhrála divizní skupinu A a po zásluze tak postoupila do třetí ligy. Tým kouče Romana Veselého začal premiérovou sezony v ČFL dobře a během sedmnácti podzimních kol nastřádal šestadvacet bodů za sedm výher, pět remíz a pět porážek.

Během zimní pauzy odehrál soupeř Dynama dobrou přípravu, během které vyhrál mimo jiné kvalitně obsazený turnaj na pražském Vyšehradě, když ve finále porazil vedoucí tým ČFL Vlašim 2:0. Vůbec poslední přípravný zápas před startem třetí ligy pak ale odehráli mladíci Žižkova proti účastníkovi Středočeského přeboru Sokolu Zápy. V tomto utkání Pražané vyhráli díky brankám Folwarcznyho, Hřebečka, Biška a Gnahoui 4:2.

Podzimní souboj Dynama se Žižkovem skončil na Složišti v prvním kole ČFL 0:0. Více ze hry měli tehdy fotbalisté z jihu Čech, avšak paradoxně gólové šance si na své konto připisovali především hosté. Žádnou z nich ale proměnit nedokázali a oba celky se tak rozešly smírně. Za uplynulý půlrok doznaly oba týmy změn v hráčském kádru, doslova o zemětřesení by se dalo hovořit o přesunech v Dynamu, kde nezůstal prakticky kámen na kameni.

O tom, jak se který tým dokáže vyrovnat s prvním jarním zápase, se můžete přesvědčit v neděli ve 14:30, kdy tento vzájemný duel začíná v Horních Počernicích. Prostřednictvím našeho webu také můžete vývoj zápasu sledovat online prostřednictvím informací o změnách stavu..

Soupiska FK Viktoria Žižkov "B"
Brankáři: Boháč Marek, Pišta Václav
Obránci: Biško Jiří, Balík Jan, Novák Martin, Houžvička Michal, Procházka Jaroslav
Záložníci: Folwarczny David, Hřebeček Stanislav, Novák Jiří, Pokorný Vladimír, Šimr Martin
Útočníci: Gnahoui Franck, Stoszek Jan, Turek Zdeněk, Ujec Milan