Další bodový zisk ze hřiště silného a ambiciózního soupeře si v neděli do Českých Budějovic odvezli fotbalisté Dynama, kteří na půdě Mladé Boleslavi uhráli bezbrankovou remízu 0:0. Ač fanoušci ani jednoho z týmů branku neviděli, byl s výkonem svého týmu kouč Pavel Tobiáš spokojen. "V prvním poločase jsme byli místy dokonce i fotbalovější a domácí byli očividně tou sérií nezdarů zakřiknutí," začal své hodnocení zápasu kouč Jihočechů.

Podobně jako před čtrnácti dny na pražské Letné, odehráli fotbalisté Dynama s ambiciózním soupeřem velmi povedený zápas. V defenzivě nechybovali a dokonce přidali i několik velmi zajímavých fotbalových kombinací a akcí. "Čekali jsme, že to pro nás bude těžké utkání a že soupeř vyvine velký tlak. Proto jsme se na to také dobře připravovali a myslím, že se nám to také povedlo téměř stoprocentně. V prvním poločase jsme byli místy i fotbalovější a domácí byli očividně tou sérií nezdarů zakřiknutí," všiml si Tobiáš, jenž spolu s týmem uhrál dvanáctou letošní remízu.

Na bezbrankovém stavu nezměnil nic ani druhý poločas, ve kterém sice domácí přidali, avšak i přes tlak v závěru zápasu, si vážnější šanci nevytvořili. "Druhý poločas domácí přidali na důrazu, přitlačili nás a v závěru měli velký tlak. Ten jsme ale ustáli velmi dobře a v danou chvíli jsme uhráli pro nás velmi cenný bod. Vážím si toho, že jsme v určitých fázích zápasu hráli dobrý fotbal a že jsme stačili takto zdatnému soupeři," dodal Tobiáš, jehož tým skutečně působil na mladoboleslavském Městském stadionu fotbalovým dojmem.

Nepříjemností zápasu byl nevybíravý zákrok Kúdely na Michaela Žižku, jenž musel být ještě před koncem poločasu kvůli zranění střídán. "Odchod Žižky byl výrazný zásah do sestavy a pro mě to byla velká rána. Máme zraněného Hunala a teď nám v prvním poločase vypadl i Žižka," řekl Tobiáš, který na post stopere stáhl v záloze hrajícího Homoláče. "Homoláče jsem na post stopera stáhl z toho důvodu, že byl už ve hře, Boleslav má kvalitní útočníky a David je velmi zkušený fotbalista. Na postu stopera nám chybí dva hráči a klobouk dolu, že to ostatní hráči bez nich takto zvládli," pochválil Tobiáš své svěřence.

Otázkou ale dále zůstává, zda se zraněný Žižka stihne dát do zápasu s Plzní, který je na programu příští neděli, dohromady. "Michal má nakopnuté koleno, má ho v rukou lékař a uvidíme, jestli se dokáže dát dohromady. Teď se to nedá odhadnout," krčil rameny Pavel Tobiáš.


Domácí kouč Pavel Hapal byl výkonem svých svěřenců a výsledkem zápasu pochopitelně zklamán. "K vidění byl bojovný zápas, který po celou dobu postrádal více kvality z naší strany. Za celých devadesát minut jsme si nevypracovali žádnou stoprocentní gólovou příležitost, což přičítám velice kvalitní defenzivě soupeře. Pro nás je tento výsledek v domácím prostředí velká ztráta a jediné, co mě může těšit, je ta nula na našem kontě," hodnotil Hapal se zasmušelým výrazem ve tváři.

Fotbalisté Mladé Boleslavi měli na jaře s defenzivou velké problémy, když ve třech zápasech osmkrát inkasovali. "Po zápasech, kdy jsme dostávali hodně branek, jsme nyní neinkasovali, ale naopak jsme nedokázali skórovat a to mi hodně vadí. Za celý zápas jsme neměli žádnou příležitost, po které bychom mohli skórovat," zopakoval Hapal, který si přesto nemyslel, že v zápase s Dynamem podal jeho tým nejhorší výkon v letošní sezoně: "Já si myslím, že třeba zápas s Bohemkou jsme neodehráli také vůbec kvalitně, ale vytvořili jsme si jednu šanci a vyhráli jsme 1:0."

Na hráče Mladé Boleslavi padla v posledních týdnech doslova deka a v určitých fázích hry byli svěřenci kouče Hapala naprosto bezzubí. "Na mužstvo je teď vytvořený daleko větší tlak a hráči to vnímají a cítí. Nehráli nám Papadopulos s Kalinou a museli jsme to trochu pozměnit. Kádr tady máme ale kvalitní a hráči by podle mě měli zapřemýšlet především o těch svých individuálních výkonech," krčil rameny rozzlobený Hapal, jenž ale také uznal sílu nedělního soupeře: "Co se týká soupeře, tak ten dneska kvalitně bránil, nedal nám prostor a bojoval. Bohužel.."