Po nevydařeném startu na Žižkově, kde notně omlazený českobudějovický tým podlehl tamní rezervě 2:0, má juniorka šanci na reparát tentokráte v prostředí domácím. V rámci 20. kola se na Složišti od 15:00 hodin střetnou Jihočeši s pražským Vyšehradem.

Slavoj Vyšehrad momentálně okupuje v tabulce ČFL 12. příčku a jeho jednoznačným cílem v jarní části sezony je nemít sestupové starosti. Dobrým počinem byla jistě výhra v minulém kole, kdy „šemíci“ na domácí půdě porazili tým z úplného konce tabulky, Letohrad. K výhře 4:2 přispěl svým výkonem také bývalý hráč budějovického Dynama Miloslav Penner, jenž vyztužil zadní řady pražského celku. Řízného beka jsme přitom ještě nedávno mohli vidět na ligových trávnících v dresu Tescomy Zlín.

V podzimním měření sil byl úspěšnější záložní tým Českých Budějovic. V srpnu minulého roku si z Prahy odvezl zaslouženě všechny tři body za vítězství 2:3. O branky se postarali Jasanský, Mácha ze značky pokutového kopu a Stráský, který byl tehdy nasazen jako jediný z pendlů A-týmu.

Vyšehradu se v zápasech na hřištích soupeřů zatím vůbec nedaří a do tabulky si připsal pouze 5 získaných bodů. V ofenzivní fázi hry patří k hlavním tahounům alžírský forvard Hacene Oudahar, který hattrickem zničil minulý týden letohradské. Naopak českobudějovickým mladíkům se doma daří a v posledních čtyřech utkáních na Složišti ani jednou nezaváhali.

Nezpomeňte, že zápas začíná v sobotu nezvykle od 15:00 a Vy jej jako už tradičně budete moci sledovat prostřednictvím našich webových stránek v textovém onlinu…

Sestava FK Slavoj Vyšehrad z minulého utkání: Víšek - Budějský, Penner, Vlček, Janda – Frohna, Dubský, Pechar, Matuszny ( C ) – Nadrchal, Oudahar