Po prohře na půdě béčka Viktorie Žižkov si fotbalisté juniorky Dynama připsali první jarní bod, když na Složišti remízovali s Vyšehradem 0:0. Ve vyrovnaném zápase měl největší šanci před koncem první půle Miroslav Kučera, v jasné gólové pozici ale nastřelil pouze hostujícího gólmana Víška.

Hrstku nejvěrnějších fanoušků přivítal na Složišti nový bufet s občerstvením, který si všechni příchozí velmi pochvalovali. Chválit si mohli také hru Dynama v úvodním poločase. V bojovném, ale čistě hraném zápase se do první šance dral v 10. minutě Kučera, bezprostředně před brankářem ale nedokázal míč zpracovat. Dobrou příležitost mělo Dynamo i o sedm minut později, po Jasanského centru trefil Rakovan ale pouze břevno. V dalších minutách se osmělili i hosté, největší šanci pak měl přesně po půl hodině hry Nadrchal, jenž postupoval sám na Křížka. Ve vyložené šanci tísněn vracejícím se obráncem ale nechal vyniknout pouze budějovického brankáře. Vůbec největší šanci celého zápasu měl pak po výborné akci Nekvindy útočník Kučera, který zakončoval do odkryté brány. Svou střelou ale trefil pouze brankáře Víška.

Druhý poločas již tolik zajímavých situací nepřinesl. Jihočeši byli sice mírně aktivnější, avšak pouhé dva střelecké pokusy Martina Jasanského měly ke gólu hodně daleko. V závěrečných minutách se pak oba celky soustředily především na defenzivu dobře pískájící rozhodčí Blaschke ukončil utkání za stavu 0:0.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Jiří Jurásek (trenér Dynama): "Ten zápas s Vyšehradem jsme měli vyhrát. Tak obrovské šance, jaké jsme si připravili v prvním poločase, bychom totiž měli dávat. Ve druhé půli pak sice snaha byla, chyběla nám ale finální přihrávka, takže zkušení hráči hostí v čele s Pennerem si zisk bodu bez větších potíží pohlídali."