Naposledy na začátku listopadu se z gólu do sítě Slavie Praha radoval útočník Tomáš Stráský, který své střelecké konto dokázal v neděli vpodvečer rozšířit o další tři ligové trefy. Pozítří dvaadvacetiletý útočník se stal ústřední postavou zápasu s Kladnem, které Jihočeši nakonec vyhráli s přehledem 3:0. "Já jen doufám, že to bude pravidelně, protože takhle bych nejvíce pomohl týmu i sám sobě a bylo by to určitě fantastické," řekl mimo jiné po zápase šťastný střelec.

Jak se cítíte po svém třígólovém zápisu do střelecké listiny?
Pocity jsou to krásné, protože se to nestává zase tak často, aby někdo vstřelil hattrick. Potom si při střídání užívat potlesk diváků, je úplně fantastické.

Můžete popsat ty tři góly, co jste vstřelil?
Dvakrát to bylo vlastně po centru. První gól byl ze standardky, kdy šel na přední tyč střílený centr a já se jen snažil vystřelit na bránu a trefil jsem to k tyči. Nebyl to ani žádný signál, Petr Šímy prostě jen vystřelil centr a já jsem to v pohodě dal placírou na přední tyč.

Druhý zásah byl trochu kuriózní, že?
Druhý gól byl také po centr. V tomhle případě to bylo ale trochu štěstí, protože jsem se pral s obráncem, vzájemně jsme se drželi a já před něj strčil nohu a od stehna se mi to odrazilo do brány. Brankář to sice na brankové čáře vyrazil, takže jsem to pro jistotu ještě dorazil do odkryté čáry, protože jsem rozhodčího neslyšel, zda pískal gól nebo ne..

Při třetí brance jste pak měl hodně usnadněnou úlohu..
Třetí byl po rychlé akci, kdy se Fernando Hudson snažil podstřelit gólmana. On mu do toho ale padnul a míč se odrazil ke mně a já jsem trefoval prázdnou odkrytou bránu.

Co se stalo, že jste dnes dokázali vstřelit tři góly a pohodově vyhrát?
Konečně jsme dali góly. Každý zápas, co jsme hráli doma, jsme nehráli šatně, ale nedávali jsme góly. Tenhle zápas se nám povedl po té gólové stránce. Kladno určitě nehrálo špatný zápas, rozdílem jen bylo, že my jsme dávali góly a oni ne.

Hře asi také pomohlo, že sestava byla více útočnější, že?
Pan trenér postavil ofenzivnější sestavu. Hrál od začátku Hudson a určitě to byl velmi platný hráč. Unikal po lajně, byly na něj fauly. I ta naše první branka padla po faulu právě na něj. Byl to dobrý tah, zařadit ho do sestavy.

Souhlasíte, že osmadvacet bodů bude stačit na záchranu?
Myslím si, že ano. Nahrály nám ostatní víkendové výsledky, můžeme hrát v klidu a jsem přesvědčený, že budeme i dále získávat body, když budeme hrát tak, jako proti Kladnu.

Už jste stihl zjišťovat, kolik peněz poputuje do týmové kasy za tři vstřelené branky?
Určitě tam něco bude, ale dám to moc rád, protože vstřelit tři góly v lize je skutečně fantastický zážitek. Asi to bude krapet více než za první ligový gól (smích).

Čím si vysvětlujete, že jste v dosavadním průběhu ligy vstřelil jeden gól a dnes jste přidal hned tři?
Asi jsem se dobře vyspal (úsměv). Je to ale asi hodně o štěstí. Jeden zápas si stoupnete na nějaké místo a míč k vám hned letí a můžete střílet. Jindy zase jdete někam jinam a balon se k vám vůbec nedostane a ten gól nepadne.

I kvůli tomu musíte být dnes rád, že jste prolomil tu střeleckou smůlu z posledních utkání.
Určitě jsem si napravil reputaci, protože od té doby, co jsem začal hrát v základu, jsem nějakou tu šanci měl. Nedokázal jsem jí ale proměnit a všichni mi pořád říkali, ať jsem v klidu, ať jsem v klidu. Říkali, že to jednou přijde a ono to teď přišlo (úsměv). Já jen doufám, že to bude pravidelně, protože takhle bych nejvíce pomohl týmu i sám sobě a bylo by to určitě fantastické.

Pamatujete si na svůj poslední hattrick?
To je už hodně dávno. Já na ty góly dříve moc nebyl. Věřím ale, že jsem to teď prolomil a že mi to tam bude padat častěji. Já gól už dost dlouho nedal a trenér mi říká, že jsem útočník a že ty góly dávat musím. Dneska jsem tam tedy šel, že nějaký gól prostě dám a ono to tam začalo padat.