Na hřišti FK Slavoj v České Krumlově začne i za účasti Dynama České Budějovice v neděli 19. dubna v 9 hodin ráno největší fotbalový turnaj žáků do deset let v České republice E.ON ČR Junior Cup 2009. Vítěz postoupí do velkého finále, kde již bude bojovat o účast na mezinárodním turnaji v německém Gilchingu a vstup na vybrané fotbalové utkání českého národního týmu v Praze.

Na českokrumlovském hřišti se potkají fotbalové kluby z Českokrumlovska a Českobudějovicka. Spojení okresů v Jihočeském kraji je letošní hlavní organizační novinkou turnaje. „Touto fúzí zvyšujeme kvalitu turnaje a dáváme mančaftům možnost srovnání i mimo jednotlivé regiony,“ uvedl Marek Pagač z energetické společnosti E.ON. Kluby spojení vítají. „Bojovat tak s ostatními budou špičkové týmy krajského formátu jako je například budějovické Dynamo nebo Čtyři Dvory z krajského města,“ sdělil garant českokrumlovského turnaje Zdeněk Šváb.

Na mladé fotbalisty i diváky čeká kromě fotbalových soubojů i velmi bohatý doprovodný program. Zájemci si budou moci vyzkoušet jízdu na Segwayi či motorových čtyřkolkách, zasoutěžit si o ceny. Vystoupí rovněž populární skupina Holki.

„Nejlepší hráč turnaje obdrží poukaz na týdenní pobyt ve fotbalové škole Petra Čecha v Praze, kde bude mít rovněž příležitost se osobně setkat s touto fotbalovou hvězdou světové úrovně,“ vyzdvihl jednu z hlavních cen turnaje Pagač. První tři týmy také obdrží kompletní sadu dresů. Každý hráč dostane navíc míč. Začátek je v 9 hodin, předpokládaný konec v 17 hodin.

SKUPINA I. – SK Dynamo České Budějovice, FK Spartak Kaplice, FC Vltava (Loučovice), FK Slavoj Český Krumlov „B“, SK Čtyři Dvory, Lokomotiva České Budějovice
SKUPINA II. - SKP České Budějovice, SK Slavia České Budějovice, FK Slavoj Český Krumlov „A“, SK Lišov, Malše Roudné, Smrčina Horní Planá