Sedm kol před koncem ligy mají fotbalisté Dynama zajištěnou prvoligovou jistotu i pro nadcházející ročník. Díky tomu je tým pod vedením Pavla Tobiáše ve velké pohodě a tu bude chtít přenést na hřiště i v zápase v Olomouci. "V minulém kole jsme doma proti Kladnu působili dobrým fotbalovým dojmem a já věřím, že se nám bude stejně dařit i na půdě soupeře," říká před zápasem Pavel Tobiáš, jenž do zápasu pošle stejnou sestavu jako minulou neděli.

Fotbalovým dojmem působí Hanáci i v jarní části sezony. Z posledních tří zápasů získali devět bodů a na konto si připsali především výhru nad pražskou Slavií. „Slavia zápas trochu podcenila. Domácí šli do utkání s velkým nadšením a naopak Slavia šla liknavě do koncovky. Nehrála v pohodě a díky tomu zápas nezvládla,“ všiml si Pavel Tobiáš, který si ale uvědomuje, že i jeho tým se nachází v dobré pohodě: „Po vítězství nad Kladnem, kdy jsme se chovali suverénně, to můžeme nyní zopakovat i na hřišti soupeře.“

Lodivod Dynama byl velmi spokojen s výkonem svého týmu v posledním zápase s Kladnem a neplánuje žádné změny v sestavě. „Nebudeme měnit systém ani způsob hry a prostě budeme chtít tento způsob hry vyzkoušet i venku. Nebudeme ani měnit složení,“ řekl otevřeně Tobiáš, jenž může kromě dlouhodobých marodů využít všechny hráče svého kádru. Jihočeši pojedou do Olomouce s touhou získat plný počet bodů. „Olomouc je v pozici, kdy pokukuje po pohárech. My tam ale jedeme s cílem vyhrát, abychom se dostali do jejich pozice a hráli také třeba poháry. Do konce je ještě hodně kol a stát se může cokoliv,“ dodal sympaticky hlavní trenér Dynama.

Jihočeši jedou rozhodně na Moravu velmi pozitivně a sebevědomě naladěni. Pod koučem Tobiášem v devatenácti utkáních pouze dvakrát prohráli a své kvality potvrdili i na hřištích soupeřů. „Pro Olomouc budeme skutečně nepříjemný soupeř, protože s námi jde dobrá pověst na hřišti soupeřů. Navíc máme dobrou sportovní formu i pohodu. Pro Olomouc bude sice výhodou domácí prostředí, my se ale nebojíme hrát venku a několikrát jsme dokázali, že utkání venku hrát umíme a jedeme do Olomouce s odhodláním,“ řekl Tobiáš na čtvrteční předzápasové tiskové konferenci.

Lehký zápas na Hané neočekává ani kapitán Dynama David Horejš. „Olomouc je výborné mužstvo. Kdyby doma nečekaně nezaváhala s Kladnem, tak to byl dneska aspirant na poháry. V předminulém kole doma porazili vedoucí Slavii, která prohrála teprve podruhé v sezoně. Teď dokázali vyhrát na Žižkově a budou to chtít potvrdit proti nám,“ uvědomuje si tahoun týmu, jenž také čeká, že ofenzivně ladění hráči Olomouce Dynamo řádně prověří: „Dopředu jsou velice silní a jejich hra stojí na Melinhovi, který je mozkem jejich akcí. V útoku mají kvalitní útočníky Hubníka, Toleskiho a také Ordoše. Oni ale hrají výborně jako mužstvo a my si budeme muset dát pozor na celou Olomouc a ne na jednotlivce.“

Recept na Olomouc je ale podle zkušeného ligového stopera jasný, hrát podobně jako minulou neděli doma proti Kladnu. „Doufám, že dokážeme hrát ten svůj fotbal ze zabezpečené obrany a zároveň se prosadit ofenzivně,“ říká David Horejš.

Kvalit Moravanů si je vědom také gólman Pavel Kučera, který je s devíti vychytanými čistými konty jedním z nejlepších brankářů první ligy. „Olomouc se od minulého roku dost zvedla. Ty jejich klíčoví hráči jsou nyní ve formě a uvidíme, co tam předvedeme. Pokud dokážeme navázat na zápas s Kladnem, můžeme určitě uspět,“ říká Kučera, který ale ví, že zápas v Olomouci bude určitě o poznání náročnější než domácí zápas s Kladnem. „Začíná se ale od stavu 0:0, a když to tak skončí, tak to třeba bude pro nás dobrý výsledek,“ dodává na úplný závěr dvaatřicetiletý gólman.