Mladí fotbalisté FK Slavoj Český Krumlov A vyhráli na domácím stadionu v neděli 19. dubna první regionální kolo letošního pátého ročníku největšího mládežnického fotbalového turnaje hráčů do deseti let E.ON ČR Junior Cup 2009 a zajistili si tak postup do Velkého finále. Domácí fotbalisté ve finále porazili Dynamo České Budějovice, které tak skončilo druhé..

Tam se již bude bojovat o hlavní cenu – postup na mezinárodní turnaj v německém Gilchingu. Kromě toho je pro vítěze Velkého finále připraveno i další ocenění, kterým je návštěva mezinárodního fotbalového utkání Česká republika – Polsko, které se uskuteční 10. října v Praze, s možností prohlídky stadionu a zavedení hráčů národního týmu na hrací plochu .

Ve velmi dramatickém finále porazili 1:0 fotbalisty z prvoligového SK Dynamo České Budějovice a postarali se o první velké překvapení letošního turnaje. „Je to velký úspěch nejen pro naše kluky, ale i pro celý klub a hodně si toho vážíme,“ sdělil po vyhlášení výsledků trenér vítězných fotbalistů Jan Herbe.

Ocenil nový herní systém, který letos spojil dva okresy v jeden. Na trávníku českokrumlovského Slavoje tak bojovaly týmy z Českokrumlovska a Českobudějovicka. „Stoupla ohromně kvalita celého turnaje. V okresech je řada velmi talentovaných hráčů a to je znát na výsledcích. Už to není jednoznačná záležitost pro jeden tým,“ vysvětlil Herbe a poukázal také na kompletní sadu dresů, které jeho tým jako vítěz získal od generálního partnera, společnosti E.ON.

V závěru byl vyhlášený nejlepší hráč nedělního turnaje. Stal se jím Michal Strapek z domácího FK Slavoj. Kromě sošky získal i certifikát na týdenní kurz ve Fotbalové škole Petra Čecha v Praze. Za dětmi tento brankář osobně přijede.

„Můj fotbalový vzor je sice Ronaldo, ale Petra Čecha rád uvidím. Bude to paráda,“ usmíval se mladý sportovec, který hraje fotbal od svých pěti let. V ruce držel fotbalový míč, který od společnosti E.ON dostal každý hráč.

Fotbalisté i fanoušci si pochvalovali kromě překrásného slunečného počasí i doprovodný program. „Musím říci, že ten byl velkým plusem. Pozdvihl turnaj opět na vyšší úroveň. Fotbalem se tak bavil opravdu každý,“ konstatoval spokojeně garant českokrumlovského turnaje Zdeněk Šváb. Nejvíce se dětem líbila možnost projet se na čtyřkolce. „Moc se nám tady líbilo. Bylo to skvělé pro děti i pro nás. Sice nevyhrály, ale užily si to,“ poznamenala v závěru maminka Gabriela Novotná, která do Krumlova přijela se synem. Ten hraje za SK Čtyři Dvory České Budějovice.

Turnaj E.ON ČR Junior Cup pokračuje už tento víkend. V sobotu 25. dubna proběhne regionální kolo v Jihlavě na ploše Sportovního areálu FC Vysočina Jihlava - Na Stoupách pro týmy z Jihlavska a Pelhřimovska. A již v neděli 26. dubna se turnaj přesune do Strakonic. V areálu SK Strakonice 1908 budou bojovat o účast ve Velkém finále kluby ze Strakonicka, Písecka a Prachaticka.

Konečné pořadí týmů E.ON ČR Junior Cup 2009 - regionální kolo Český Krumlov:
1. FK Slavoj Český Krumlov „A“
2. SK Dynamo České Budějovice
3. SKP České Budějovice
4. Lokomotiva České Budějovice
5. FK Spartak Kaplice
6. Smrčina Horní Planá
7. Malše Roudné
8. SK Čtyři Dvory
9. FK Slavoj Český Krumlov „B“
10. SK Lišov
11. SK Slavia České Budějovice
12. FC Vltava (Loučovice)

Nejlepší brankář – Jan Komárek (SKP České Budějovice)
Nejlepší střelec – Václav Drchal (SK Dynamo České Budějovice – 7 gólů)
Nejlepší hráč – Michal Strapek (FK Slavoj Český Krumlov „A“) – získává certifikát na týdenní turnus ve Fotbalové škole Petra Čecha