Souboj momentálně deváté Hlavice a šestého Dynama nabídne 24. kolo ČFL. Českobudějovičtí již dva zápasy nevstřelili branku, a tak se hlavickým hráčům naskýtá možnost poskočit v tabulce výše a zároveň vylepšit bilanci jejich domácích zápasů. Hostující mladíci ale také myslí na zisk tří bodů a dá se tedy očekávat zajímavé utkání. Samotný duel se hraje v sobotu od 17:00 hodin a my Vám jeho průběh zprostředkujeme online.

Podobně jako v sobotu s Krčí i ve středečním zápase vloženého kola třetí ligy proti Letohradu měli budějovičtí mladíci po většinu času hru ve své moci, v závěru svůj tlak ještě vystupňovali, přesto se nakonec museli spokojit jen s jedním bodem.

Hlavici si anglický týden také nepovedl a nezískala dokonce jediný bod. Z Letohradu se vrátila s prohrou 2:1, ve středu doma šokovala své příznivce prohrou s libereckým béčkem. To zvítězilo poměrem 4:1 a na jaře získalo po sérii deseti proher první body.

Výlet do malé vesničky na severu Čech si udělají fotbalisté budějovické rezervy. Tým SK Hlavice hrál ještě v roce 1997 okresní přebor a až příchod generálního sponzora z nedalekého Liberce nastolil nový trend, jehož hlavní myšlenkou bylo přivést do Hlavice vyšší soutěž. Vize byla naplněna, a tak nyní můžeme tuto obec se 160 obyvateli vidět v třetí nejvyšší soutěži. V klubu působí i několik zahraničních fotbalistů nebo bývalý hráč Sparty či Jablonce, krajní obránce Jan Flachbart. O něco později vznikl i B-tým, který nyní působí v 1. B třídě.

Hlavici se ještě na podzim povedl přímo husarský kousek. Ve druhém kole poháru ČMFS na domácím hřišti dokázala porazit ligovou Mladou Boleslav, jejíž ambice v této soutěži mířily hodně vysoko. Samotný duel skončil v normální hrací době remízou 2:2 a o postupujícím tak musely rozhodnout pokutové kopy. V nich byli domácí o jeden zásah lepší a stejným způsobem přešli v další části soutěže přes Velim. Kruté vystřízlivění Hlavickým však přineslo 4. kolo, kde jim bránu do čtvrtfinále zavřela Viktoria Plzeň. Ta na severu Čech deklasovala domácí 7:1.

Poslední setkání budějovické rezervy s celkem z Hlavic se datuje k 20. září minulého roku. Na Složišti sice padlo pět branek, bohužel ne všechny byly do sítě hostující mužstva. Musilovi svěřenci často chybovali a soupeř byl vysoce efektivní. Naději na lepší výsledek vykřesal v závěru prvního dějství vystřídavší Kučera, jenž korigoval stav na 1:2. Útočnou snahu Českobudějovických v úvodu druhého poločasu ale potrestal únikem Chrdle. Alespoň částečný tlak domácích vygradoval sedm minut před konečným hvizdem, kdy se trefil Rakovan. Navíc se však juniorka nezmohla a Severočeši, toho času ve výborné formě, tak získali skalp dalšího mužstva z horní poloviny tabulky. Předtím totiž dokázali přehrát ambiciózní Písek.

Hlavní trenér Jihočechů Jiří Jurásek bude mít k dispozici zřejmě kompletní kádr. Pomocnou ruku podá i člen A-týmu Tomáš Mrva.

Sobotní utkání startuje na půdě Hlavic v 17:00 hodin a jeho průběh můžete sledovat buď na našem webu nebo na serveru www.onlajny.cz

Soupiska SK Hlavice:

Brankáři: Petr Koubus, Josef Bejr
Obránci: Jan Charuza, Martin Cintula, Jan Flachbart, František Koblížek, Pavel Šíranec
Záložníci: Martin Herodes, Lukáš Martínek, Václav Mizera, Josef Kulhánek, Jiří Jeník, Jaure Corea
Útočníci: Franck Gnhaoui, Jiří Chrdle, Patrik Dido
Trenéři: Jaroslav Vodička, Stanislav Trojan