Do začátku nového ročníku první ligy zbývá ještě moře času, přesto se ale již začíná pomalu mluvit o možných změnách v kádru nejlepšího jihočeského klubu. Největší zájem bude pochopitelně o nejlepší hráče Dynama, v současné době se nejvíce mluví o možném odchodu Davida Lafaty do belgického Anderlechtu a podle slov hráčova agenta Ondřeje Chovance jsou ve hře i další zahraniční týmy. Sám kanonýr Lafata o žádné konkrétní nabídce nic neví: "Také jsem si informace o mě v tisku přečetl, o ničem ale nevím."

S tím, že David Lafata s největší pravděpodobností nebude v následující sezoně oblékat dres Dynama, se pomalu smiřují všichni fanoušci klubu – na odchodu jsou ale i další hráči. Po skončení jarní části ČFL určitě opustí Dynamo Vladimír Čáp, který se z hostování vrátí zpět do Příbrami. Svolení k odchodu dostal také zkušený brankář Miroslav Seman, který je v současné době na testech v jednom kyperském týmu. Do zahraničí má také nakročeno Miloslav Penner, o kterého se enormně zajímá skotský Falkirk. Podle spekulací Mladé Fronty Dnes má do rakouského GAKu Štýrského Hradce namířeno i kapitán Jihočechů Martin Vozábal.

O možných posilách je ještě předčasné mluvit, protože dokud nezačne příprava, bylo by vedení klubu samo proti sobě, kdyby začalo zveřejňovat seznam vyhlédnutých posil. Již nyní je jisté, že se změní v přestup některá hostování z minulé sezony: smlouvu v Dynamu na tři roky mají již podepsanou Jan Gruber a Ivan Dvořák. Na souhlas Hradce Králové čeká ještě David Homoláč. Letní přípravu nastoupí také fotbalisté, kteří byli v letošním ročníku na hostování v Tatranu Prachatice. Jedná se o Křížka, Rožbouda, Bouchala a Koršalu.