Podobně jako na podzim v Brně skončilo i v neděli na Střeleckém ostrově utkání Jihočechů s Jihomoravany nerozhodně 1:1. Zápas hodně připomínal ten říjnový, když Dynamo na půdě soupeře vyrovnávalo v nastavení. I tento kousek se nyní podařil Brnu, které ve druhé minutě nastavení díky Tomáši Doškovi vyrovnalo na 1:1.

Na Střeleckém ostrově se hrál od začátku duelu svižný fotbal. A to oboustranně. První vážnější vzrušení přinesla 13. minuta, kdy se zhruba pětadvacet metrů od Kučerovy branky opřel do balónu brněnský Švejnoha. Ránu jak z děla musel českobudějovický gólman vyrazit s vypjetím všech sil. Na druhé straně přišla první příležitost ve 21. minutě. Rychlonohý Hudson se utrhl na pravé straně a poslal přesný centr do pokutového území Sedláčkovi. Útočník Dynama si ale nikým nerušen při pokusu o zpracování míč ukopl a z nadějné situace sešlo.

Právě Tomáš Sedláček nakonec dokázala založit gólovou listinu. Bylo to půl hodině hry. A jak ke klíčové trefě došlo? Byla to postupná akce, kterou zahájil “ťukes” Riegela, Hudsona a Benáta. Pak se k nim ještě přidal Šíma, jenž odcentroval na Sedláčka a jeho hlavičkový pokus skončil v síti – 1:0. Hned dvakrát se pak dostal do slibné akce Tomáš Došek, ale jednou mu balon utekl, a podruhé byl rychleji u míče vyběhnuvší Kučera. Bureš zase musel dávat pozor při centru Šímy, ale defenziva Brna odolala.

Diváci zatleskali do poločasu ještě zakončení Hudsona, který se dostal na penaltě k míči po kombinaci Stráského se Sedláčkem. Střela domácího záložníka byla ale zablokována. Pár vteřin před vypršení nastavení první půle se do stoprocentní příležitosti dostal Švejnoha, když Kučera nevyboxoval nebezpečný centr do patřičných míst. Sám domácí brankář ale nakonec celou situaci zachránil perfektním zákrokem. A tak se šlo do kabin za jednogólového vedení Jihočechů.

Druhá půle se nesla ve znamení precizní defenzivy Dynama a sílícího tlaku Brna. Šance si ale vytvářely oba celky. Nejprve v 52. minutě předvedl jednu ze svých parádních střel Benát, opět mu ale nebylo přáno a míč poslal těsně mimo. Na druhé straně pálil mezi tyče Kalivoda, na pozorného Kučeru si ale nepřišel. Hosté se v dalších minutách hodně tlačili na polovinu Dynama, Kučeru ale ohrožovali jen velmi sporadicky.

Výborně organizovaná obrana Jihočechů nepouštěla hosty k zakončení a s přibývajícími minutami byla patrná rostoucí nervozita Brňanů. Hosté byli zároveň nuceni hodně otevřít hru a Tobiášovým mužům se tak otevírala možnost k rychlým protiútokům. Nejnebezpečnější hráč Brna Tomáš Došek mohl po hodině hry v krátkém sledu dvakrát skórovat, jednou ho ale bravurně vychytal Kučera a podruhé zamířil brněnský kanonýr mimo.

S blížícím se koncem zápasu se zdálo, že si Dynamo jednobrankové vedení v pohodě pohlídá. Míč se pohyboval častěji před gólmanem Burešem a nic nenasvědčovalo tomu, že by se měli domácí strachovat o výsledek. V poslední desetiminutovce mohli skórovat Benát, Jasanský i Stráský, avšak žádnou z akcí nedokázali dotáhnout do konce. Ve druhé minutě nastavení ale přišel šok pro Dynamo. Vůbec poslední akce Dynama skončila faulem na polovině hřiště, hosté dlouhým nákopem poslali míč na hranici vápna na Rabušice, který lehce přiťukl míč Tomáši Doškovi, který sám před Kučerou nezaváhal. Hned v zápětí pak sudí Kovařík ukončil zápas..

Střely na bránu

Hráčské statistiky

JMÉNO G AS SB SM ST RH OF FL FN ŽK ČK
Kučera Pavel                      
Riegel Jan                 1    
Žižka Michal                 1    
Horejš David               2      
Leština Martin                      
Hudson (69.)     1         2 1    
Benát Petr     1 5   6   3 2    
Homoláč David               2 2 78.  
Šíma Petr (63.)   1   3   1   2 1    
Stráský Tomáš       1       4 1    
Sedláček Tomáš 1   2       4 1      
Jasanský Martin (63.)       2              
Hílek Jaroslav (69.)                      
Legenda: G - góly, AS - asistence, SB - střely na bránu, SM - střely mimo, ST - střely do tyče, RH - rohy, OF - ofsajdy, FL - fauloval, FN - faulován, ŽK - žluté karty, ČK - červené karty

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Pavel Tobiáš (trenér Dynama): "Hrál se otevřený fotbal a my jsme šli štěstí naproti, když jsme dali krásný gól. Snažili jsme se eliminovat sílu Brna, kterou má v ofenzivě. brno hrálo výborně kombinačně a dobře ve středu hřiště drželo míč. Z našeho pohledu je škoda, že jsme nedokázali do gólu dotáhnout nějakou tu střelu například Benáta a že nám chybělo více důrazu v zakončení. "

Miroslav Beránek: "Z mého pohledu se v prvním poločase hrál otevřený fotbal, během kterého měli oba celky snahu vstřelit gól. My jsme měli první šanci, kterou jsme ale neproměnili. Domácí byli v tomto směru produktivnější, když z podobné akce jakou jsme měli my gól vstřelili. V kabině jsme si řekl, že ten zápas zkusíme otočit, ale samozřejmě jsme věděli, že v české lize není jednoduché vyrovnat zápas, který prohráváte. V závěru jsme zkusili systém dlouhých nakopávaných míčů a v nastaveném čase jsme nakonec vyrovnali."