Prostřednictvím webových stránek Dynama mohli fanoušci klubu pravidelně sledovat podrobné zápasové statistiky jednotlivých fotbalistů prvního mužstva. Nyní po skončení sezony se tak ukáže, kdo z fotbalistů Dynama byl tedy v jednotlivých disciplínách nejvíce vidět. Kdo nejčastěji vystřelil na bránu? Kdo byl nejčastěji faulován a nebo kdo se nechal často lapit do ofsajdové pasti? Nahlédněte a uvidíte sami..

Střelecké statistiky

Fotbalisté Dynama České Budějovice vstřelili v sezoně 2008/09 přesně třicet branek. Hráči soupeře si dva z těchto gólů vstřelili sami a na zbývajících osmadvacet zásahů potřebovali hráči Dynama celkem 111 střeleckých pokusů mířící na soupeřovu bránu. Nejpilnějším střelcem byl záložník Petr Benát, jenž mezi tři tyče zamířil celkem čtyřiadvacetkrát. O dva střelecké pokusy méně si na své konto připsal Tomáš Sedláček, jenž byl s devíti góly zároveň nejlepším střelcem týmu. Střelecky nejproduktivnějším hráčem byl Tomáš Stráský, jemuž ke čtyřem vstřeleným gólům stačilo pouhých sedm střel.

JMÉNO Střely na bránu Góly
Benát Petr 24 7
Sedláček Tomáš 22 9
Šíma Petr 14 1
Hudson 9 3
Mezlík Pavel 8 2
Homoláč David 8 1
Svátek Jan 7
Stráský Tomáš 7 4
Hílek Jaroslav 4
Riegel Jan 3
Žižka Michael 2 1
Ondrášek Zdeněk 1  
Horejš David 1  
Timm Marián 1  
CELKEM 111 28


I ve statistice střel mimo bránu dominuje záložník Petr Benát, který během třiceti ligových zápasů vypálil čtyřiadvacetkrát mimo tři tyče soupeřovy brány. Druhým neúspěšným zakončovatelem šancí byl Petr Šíma, který mimo pálil osmnáctkrát. Do zakončení se často dostával i Jan Riegel, své rány do brankového prostoru nasměroval jen třikrát, naopak mimo pálil dvanáctkrát. 

JMÉNO Střely mimo bránu
Benát Petr 24
Šíma Petr 18
Sedláček Tomáš 15
Riegel Jan 12
Stráský Tomáš 8
Svátek Jan 7
Mezlík Pavel 7
Homoláč David 6
Hudson 5
Horejš David 4
Leština Martin 3
Hílek Jaroslav 3
Žižka Michael 3
Kovařík Jan 3
Jasanský Martin 2
Laurinc Martin 1
CELKEM 121

Jihočeši byli aktivní i při střelbě do brankových konstrukcí. Největším smolařem byl Petr Benát, který hned pětkrát trefil tyč nebo břevno. Konstrukci brány trefili také Mezlík, Šíma, Hudson a Svátek - celkově tyč nebo břevno zaduněla v podání Dynama dvanáctkrát.

JMÉNO Střely do tyče/břevna
Benát Petr 5
Mezlík Pavel 2
Šíma Petr 2
Hudson 2
Svátek Jan 1
CELKEM 12


Statistiky faulů

Nedílnou součástí fotbalu jsou také fauly. Fotbalisté Dynama České Budějovice vyprodukovali v průběhu skončeného ročníku Gambrinus ligy celkem 415 faulů, což znamená, že kvůli nedovolené hře fotbalistů Dynama byl průběh hry přerušen přibližně každých šest a půl minuty. Nejvíce faulujícím hráčem byl důrazně hrající útočník Tomáš Sedláček, jenž se dopustil přesně padesáti faulů. Nejtrestanější hráč Dynama Jaroslav Hílek fauloval osmatřicetkrát. Na největšího drsňáka týmu by mohl být ale pasován Martin Jasanský, který v průběhu celé sezony dvakrát fauloval a za oba své zákroky dostal žlutou kartu.

JMÉNO Fauloval ŽK/ČK
Sedláček Tomáš 50 1
Homoláč David 42 8
Hílek Jaroslav 38 9/1
Benát Petr 32 3
Svátek Jan 29 2
Horejš David 28 5
Hudson 26 4
Šíma Petr 24 2
Leština Martin 24 4
Stráský Tomáš 23 1
Žižka Michael 20 3/1
Hunal Tomáš 19 2
Riegel Jan 17 1
Mezlík Pavel 15 3
Kovařík Jan 7  
Laurinc Martin 7 1
Skopalík Michal 4 1
Timm Marián 4
Jasanský Martin 2 2
Peroutka Jiří 2  
Nitrianský Milan 1  
Šmíd Michal 1
CELKEM 415

Z kádru Dynama byl nejčastěji faulovaným hráčem útočník Tomáš Sedláček, jenž se stal terčem soupeřových ataků celkem devětašedesátkrát. Mezi velmi často faulované hráče patřil také například obránce Michael Žižka, kterého v rozletu zastavili soupeři hned jednačtyřicetkrát. Naopak například na stopera Tomáše Hunala si nikdo jen tak nedovolil - v celém průběhu sezony byl faulován pouze čtrnáctkrát.

JMÉNO Faulován
Sedláček Tomáš 69
Benát Petr 47
Hudson 43
Žižka Michael 41
Šíma Petr 36
Svátek Jan 33
Homoláč David 32
Hílek Jaroslav 31
Horejš David 25
Stráský Tomáš 21
Leština Martin 19
Mezlík Pavel 18
Riegel Jan 16
Hunal Tomáš 14
Kučera Pavel 9
Stráský Tomáš 6
Laurinc Martin 3
Skopalík Michal 2
Kovařík Jan 2
Peroutka Jiří 2
Nitrianský Milan 1
Rakovan Michal 1
Timm Marián 1
CELKEM 472


Statistiky ofsajdů

Pastí na ofenzivně laděné hráče jsou ofsajdy. Na ofsajdové hraně se nejčastěji pohybují útočníci a tomu také odpovídá statistika. Nejčastěji se za defenzivní linií soupeře vyskytl Tomáš Sedláček - čtyřiatřicetkrát. Druhým nejčastěji lapeným útočníkem byl Jan Svátek, který byl v ofsajdu ve dvaadvaceti případech. Ostatní hráči se v zakázaném uvolnění objevili jen sporadicky.. Celkově ale Dynamo vyprodukovali 75 ofsajdů, což je průměr přesně dva a půl ofsajdu na jeden zápas.

JMÉNO Ofsajdy
Sedláček Tomáš 34
Svátek Jan 22
Benát Petr 4
Riegel Jan 4
Šíma Petr 3
Stráský Tomáš 2
Mezlík Pavel 2
Horejš David 1
Hudson 1
Timm Marián 1
Ondrášek Zdeněk 1
CELKEM 75


Statistiky rohových kopů

Vládu nad rohovými kopy převzal především v jarní části sezony Petr Benát, který v tomto období zahrával osmačtyřicet rohů (celkově pak sedmdesát). Tuto standardní situaci zahrával na jaře pak pouze ještě Petr Šíma (patnáctkrát, celkově osmatřicetkrát). V průběhu podzimu si rozehrávání rohových kopů vyzkoušeli také Jan Kovařík a Jan Svátek. Dynamo celkově v průběhu sezony zahrávalo 122 rohových kopů.

JMÉNO Rohové kopy
Benát Petr 70
Šíma Petr 38
Kovařík Jan 12
Svátek Jan 2
CELKEM 122