Fotbalový klub Dynamo České Budějovice má ve svém kádru brankáře, který od se od 7. června 2009 může pyšnit přívlastkem "Nejsympatičtější". Pavel Kučera byl fotbalovými odborníky v konkurenci všech ostatních brankářů nejvýše a po zásluze si tak mohl na galavečeru převzít ocenění pro Nejsympatičtějšího brankáře fotbalové sezóny 2008/2009. "Samotné předávání bylo v Divadle Pod Palmovkou úplně perfektní a moc jsem si to užil," řekl budějovický gólman.

Pavlu Kučerovi udělalo největší radost, že o jeho vítězství v anketě pořádané Společností Vlasty Buriana nerozhodoval pouze vzhled, ale i fotbalové dovednosti. "Nešlo jen o image, ale také o brankářské kvality a to samozřejmě moc potěší," řekl s úsměvem dvaatřicetiletý gólman, který se hned po vyhlášení ankety vydal na zaslouženou dovolenou. Samotné vyhlášení si zkušený ligový gólman maximálně užil: "Abych pravdu řekl, tak jsem byl úplně dojatý, když jsem tam viděl všechny ty fotbalové legendy, jak mi chodí blahopřát. Bylo to opravdu moc pěkné." Mezi gratulanty, kteří Kučerovi podali na pódiu ruku, byli například legendární československý gólman Ivo Viktor nebo internacionál Jan Berger.

Celý program galavečera směřoval k předávání ceny pro nejsympatičtějšího gólmana a v samém vrcholu večera se stal Kučera ústřední postavou, kolem které se vše točilo. "Dostal jsem dva velké poháry, krásný křišťálový balon a také certifikát. Na všem bylo vyryté mé jméno, takže to bylo skutečně nádherné," vzpomínal Kučera na slastné okamžiky. Celý večer zanechal v budějovickém gólmanovi hlubokou stopu. "Byl to moc příjemný večer a náramně jsem si to užil. To jsou okamžiky, na které se nezapomíná," dodal Kučera, kterého po krátké dovolené čeká již v pondělí 22. června začátek přípravy na sezonu 2009/2010.


Pavel Kučera s brankářem Bohemians Praha Zdeňkem Hruškou, který byl zařazen do síně slávy brankářů.


Předání cen pro "Nejsympatičtějšího brankáře sezony 2008/09".


Předání cen pro "Nejsympatičtějšího brankáře sezony 2008/09".


Pavel Kučera v rozhovoru se Světlanou Nálepkovou.


Pavel Kučera jako nejsympatičtější brankář rozdával i autogramy.


Po předávání cen přišel na řadu i tradiční raut.