Posílený záložní tým Teplic nedokázal v předehrávce posledního kola České fotbalové ligy porazit na domácím hřišti Slovan Varnsdorf a to znamená, že sestupuje do divize. Pro Dynamo České Budějovice „B“ to znamená, že bude hrát třetí nejvyšší soutěž i v nadcházející sezoně.

Poslední kole letošního ročníku ČFL mělo být dramatickým vyvrcholením sezony. Vzhledem k tomu, že není nařízeno, aby poslední zápas hrála mužstva v jednom přesném termínu, už nyní je jasné, kdo sestupuje.

Poslední 34. zápas si na začátku června předehrával Kolín, Slavia, Ústí nad Labem a Břevnov. Díky tomu bylo nyní jasné, že je do boje o záchranu zainteresováno celkem šest celků (Letohrad - 42bodů, Dynamo ČB „B“ – 42, Příbram „B“ – 42, Semily – 40, Liberec „B“ – 39, Teplice „B“ – 39). Možnost zajistit si třetí ligu i pro nadcházející sezonu dostaly jako první Teplice, které se ve středu střetly doma se Slovanem Varnsdorf. Utkání se jim ale vůbec nepovedlo a v silném složení prohrály 1:2.    

Teplice B - Varnsdorf 1:2 (0:1)
Branky: 54. Štyvar - 16. L. Dvořák vlastní, 61. M. Dvořák
Diváků: 205.
Teplice B: P. Kolář - Kolinger (46. Tesařík), L. Dvořák (77. Rilke), Bílý, Leitner - Maliňák (70. Los), Ryška, Krmaš, Hruška - Štyvar, Veleba.

Tento výsledek znamená pro Dynamo České Budějovice velkou radost, protože bez ohledu na výsledek na hřišti Chomutova znamená jistotu ČFL i pro nadcházející sezonu!