Druhé utkání letní přípravy odehrají fotbalisté českobudějovického Dynama již ve středu od 17 hodin proti Brnu na píseckém stadionu. Stejně jako proti Příbrami dostanou šanci zejména mladí a testovaní hráči. "O výsledky v přípravném cyklu tolik nejde," vysvětlil trenér jihočeského celku Pavel Tobiáš. Management klubu se postaral i o dvě překvapení.
A podle této filosofie bude probíhat jak zápas v Písku s Brnem, tak i zápas ve Strakonicích s Jihlavou, který Jihočeši sehrají v sobotu. Pavel Tobiáš zatím bude šetřit opory, které mají mnohdy ještě přetrvávající zdravotní problémy a o místo v sestavě mohou bojovat ostatní. Hráče jako Davida Horejše, Tomáše Hunala, Petra Benáta nebo Tomáše Stráského nečekejte. „Bude to také test vůle a morálky,“ dodal kouč. Jihočeši stále pilují fyzičku, trénují třífázově, a v takovém případě se únava ve druhém zápase během několika dní může a vlastně celkem logicky musí projevit.

Vzhledem k tomu, že jsou Jihočeši ve fázi testování hráčů, představí se také dva novicové v českobudějovickém dresu. Jedním z nich bude třiadvacetiletý mostecký kapitán Lukáš Schut. Středního záložníka si chce kouč Pavel Tobiáš otestovat, stejně jako Chorvata Stevana Dujakoviče, kterému je také třiadvacet let. Levý obránce nastupoval naposledy za Šibenik. Znovu bude hrát i bývalý rakouský reprezentant Božo Kovačevič.

Brno je v Písku od pondělí na soustředění zůstane tam až do pátku. Jihomoravané by už k zápasu mohli postavit několik svých letošních posil. Do obrany získali Františka Dřížďala ze Slavie Praha a Bosňana Matijase Pejiče. Do zálohy přišel Brazilec Leo a do útoku jeho krajan Dalmo, odchovanec slavného Cruzeira. Naopak diváci už nebudou mít šanci vidět třeba Marka Heinze, který odešel do rakouského Kapfenbergu. Do stejné země, ale do Innsbrucku se vydal Martin Švejnoha a do Klagenfurtu zamířil Martin Živný. Spartu posílil Martin Kuncl a ve Slavii zkouší štěstí brankář Petr Lejsal. Za zmínku také stojí fakt, že management Brna posílil bývalý svazový předseda Pavel Mokrý, který přišel na post generálního ředitele.

Dynamo zve fanoušky

V Písku bude pro fanoušky připraven stánek se suvenýry českobudějovického klubu. Prvních 20 zájemců dostane kupón na slevu 10 procent na nákup permanentky na příští sezonu. Diváci si budou moci koupit suvenýry českobudějovického klubu. Kdo utratí přes 1 000 korun, dostane knihu o 100 letech klubu zdarma. Kdo bude mít zájem, může se stát členem fanklubu SK České Budějovice. Stačí se nechat vyfotit a zaplatit 250 korun.