Celý zápas proti pražské Slavii odehrál na turnaji v Nové Včelnici i nejlepší střelec Dynama v loňské sezoně Tomáš Sedláček. Urostlý kanonýr dělal svým pohybem soupeřovým obráncům velké problémy, do střelecké listiny se ale zapsat nedokázal. "I když se hrálo na těžkém terénu, tak jsme zápas se Slavií zvládli dobře," uvědomoval si osmadvacetiletý útočník.

Tomáši, na turnaji ve Včelnici jste nastoupil v zápase proti Slavii, což byl takový první silnější soupeř v přípravě. Jak zápas z vašeho pohledu vypadal?
Trenér nám přesně také před zápasem říkal, že to bude se Slavií takový první ostřejší zápas. Myslím, že jsme ho zvládli dobře a ostudu jsme určitě neudělali. Dokonce bych řekl, že jsme měli řadu příležitostí, které jsme ale bohužel neproměnili. Naopak Slavie dokázala jeden gól vstřelit, takže zaslouženě vyhrála.

Ve druhém poločase se ve vyložené gólové pozici ocitl Marián Timm, ale sám před brankářem volil přihrávku zpět na vás.
Marián dostal dobrou přihrávku z levé strany, ale nebyl ideálně postavený a asi neviděl, že je před Vaniakem sám. Zkoušel tedy přihrávat mě, ale já jsem to už nedokázal doběhnout a vystřelit. Byla to sice škoda, ale to je prostě fotbal.

Semifinálový zápas se Slavií sledovalo velké množství diváků, kteří mohli být asi spokojeni, že?
Určitě si myslím, že se to lidem muselo líbit. Z tribuny se to možná nezdálo, ale hned od úvodu se hrálo na velmi těžkém terénu. I když zrovna nepršelo, tak na hřišti stála voda a člověk se na tom těžko pohybuje. Přesto jsme my i Slavie hráli dobrý fotbal.

Druhý poločas byl asi hodně poznamenaný silnou průtrží mračen..
Tak určitě je pravda, že není nic příjemného, když máte krásné počasí přes dvacet stupňů a za chvíli přijde velmi silný déšť, ve kterém se nedá skoro vůbec pohybovat.

Po prohře se Slavií Dynamo porazilo v zápase o třetí místo Příbram. Takže s turnajem alespoň částečná spokojenost?
Tak samozřejmě. Po té porážce se Slavií jsme si řekli, že uděláme vše pro to, abychom skončili alespoň třetí. Jsme tedy moc rádi, že se nám to nakonec podařilo.