Stejně jako prvoligové mužstvo zahájila již i třetiligová rezerva přípravu na novou sezonu 2009/2010. Tým pod vedením Jiřího Juráska začal s tréninku na začátku týdne a hned ve středu se přesunul na soustředění do Písku. "Máme nabitý program. Hned o víkendu nás čeká silně obsazený turnaj v Pacově, představíme se také na Složišti v rámci Lumen Cupu a perličkou bude utkání s ghanským celkem FC Takoradi," nastiňuje plán přípravy Jiří Jurásek.

Trenére, mohl byste nyní s odstupem času zhodnotit loňskou sezonu?
Myslím si, že loňská sezona byla jako celek úspěšná. Po podzimu měla juniorka na kontě poměrně dost bodů, zkušenější hráči odešli na hostování a příležitost dostávali spíše mladší hráči, což se projevilo i na výsledcích. Především se do mužstva podařilo zapracovat loňské dorostence, takže z tohoto pohledu sezona splnila účel.

Vy osobně jste přišel do týmu až v zimní pauze, kdy došlo v týmu k velkému omlazení. Jak jste byl s mladíky v ČFL spokojen?
Hráči zjistili, že 3. liga je velice kvalitní soutěž. Ze začátku se s ní spíše seznamovali, ale postupem času si na ní zvykli a odehráli v celku kvalitní sezonu, i když výsledkově to někdy nebylo optimální.

Nyní vám v pondělí jste se s týmem začali chystat na novou sezonu, jaký bude program přípravy?
Od středy do středy jsme na soustředění v Písku, kde si něco odběháme, ale budeme se věnovat i práci s míčem na hřišti. V neděli si odskočíme na turnaj do Pacova, kde nás čeká těžké utkání s Jihlavou a poté o umístění jeden z dvojice týmů Sezimovo Ústí-Bohemians 1905. Absolvujeme i Lumen cup na Složišti, utkání s rakouským Freistadtem a Ghanou, a generálka na první mistrovské utkání s Jihlavou B.

K jakým došlo změnám v kádru během léta?
Do áčka byli na zkoušku posláni Timm, Pešula a Dobal, který nakonec odešel hostovat do Čáslavi. Z hostování se vrátili zkušení Peroutka s Máchou a také útočník Kaňák a brankář Vršecký. Z dorostu přišli brankáři Hulík a Vlk, obránci Kecskéš, Šimánek, záložníci Bujnovský, Smolen a útočník Hojdar.

V kádru je opět minimum starších zkušených hráčů, bude to na ČFL stačit?
Myslím si, že bude. Hráči jsou již o rok starší, jsou zkušenější a pomohou těm mladším. Takže věřím, že to bude dobrá sezona, i když určitě náročná.

Jaké budou cíle týmu před novou sezonou?
Cílem bude se vyhnout starostem o záchranu a opět zabudovat mladé hráče do týmu juniorky, případně kádru A-týmu.

Plán přípravných zápasů B-týmu
7. července: Začátek přípravy na sezonu 2009/2010
12. července: Turnaj Pacov (Dynamo B, Bohemians 1905, Jihlava, Sezimovo Ústí)
18. července: Turnaj Lumen Cup (Dynamo B, Slavia B, Plzeň B, Brno B, Sparta B)
25. července: Freistadt /Rakousko/ - SK Dynamo B (Freistadt, 18:00)
28. července: SK Dynamo B - FC Takoradi jun. /Ghana/ (Humpolec)
1. srpna: SK Dynamo B - Jihlava B (Jihlava)
8. srpna: start České fotbalové ligy