Herní soustředění v rakouském Uttendorfu absolvuje spolu s A-týmem Dynama další nový fotbalista, kterého budou Jihočeši během letní přestávky zkoušet - slovenský reprezentant do jednadvaceti let, vytáhlý stoper Marián Jarabica, jenž naposledy působil v Banské Bystrici. "Je to pro nás určitě zajímavé zboží," řekl již na turnaji v Nové Včelnici trenér Dynama Pavel Tobiáš.

Marián Jarabica se narodil 27. dubna 1989 a před necelými třemi měsíci tedy oslavil dvacáté narozeniny. Ač se tedy jedná o velmi mladého hráče, stihl toho v kariéře již dost. "Již druhým rokem nyní nastupoval ve slovenské lize a díky dobrým výkonům si právě vybojoval místo v reprezentaci," dodává sportovní manažer Dynama Roman Rogoz. Právě z posledního červnového reprezentačního srazu (Slovensko remízovalo v Norsku 2:2) si ale Jarabica přivezl nepříjemnou infekci dva týdny nemohl vůbec trénovat. "On musí teď pořádně potrénovat a až poté uvidíme," řekl v Nové Včelnici Pavel Tobiáš.

Dvacetiletý stoper patří již delší dobu mezi velké talenty slovenského fotbalu. Již před dvěma lety byl jako osmnáctiletý mladíček na testech ve West Hamu United a zájem o jeho služby tehdy projevovaly i další anglické celky. Letošní sezonu zahajoval v rezervním celku Banské Bystrice, v závěru ligové sezony ale patřil již k základním kamenům defenzivy prvoligového celku. 

Marián Jarabica sledoval ve středu své nové spoluhráče na turnaji v Nové Včelnici a hned ve čtvrtek dopoledne se zapojil při výběhu ve Včelné do tréninkového procesu. Od víkendu se pak bude spolu s týmem připravovat na herním soustředění v Rakousku.