Fotbalisté Dynama České Budějovice se v sobotu ve 13:00 vydali na cestu do rakouského Uttendorfu, kde je čeká čtyřdenní herní soustředění na nadcházející prvoligovou sezonu. "Cílem bude doladit formu a stabilizovat sestavu," řekl před odjezdem trenér Pavel Tobiáš, který ale musí oželet přítomnost hned několika hráčů.

Kvůli nedoléčeným zraněním do uttendorfského hotelu Liesenwirt neodcestovali Petr Benát, Fernando Tobias Hudson a ani Tomáš Stráský. "Nechceme nic riskovat a raději necháme hráče doléčit v Čechách," dodal na toto téma kouč Tobiáš, který se bude muset obejít také bez dalšího Brazilce Diogo Pirese, jehož přestup na jih Čech nebyl zatím dořešen. Třetí jihoamerický fotbalista Everson Lima s týmem do Rakouska odjel.

Herní soustředění v zemi našeho jižního souseda absolvuje i stoper Marián Jarabica, který se k týmu připojil ve středu odpoledne. Do Rakouska odcestují i mladíci navrátivší se z Čáslavi a příchozí z B-týmu. Celkově do Rakouska odcestuje devatenáct hráčů do pole a dva brankáři. Doma na jihu Čech zůstal také brankář Vít Pešula, který se s béčkem představí na nedělním turnaji v Pacově.

Během soustředění se fotbalisté Dynama střetnou s polským Lechem Poznań (neděle 18:00 v Bischofshofenu) a rumunským celkem Universitatea Craiova (úterý 14:00 v Uttendorfu). "Oba tito soupeři patří v Evropě k uznávaným týmům a bude to pro nás výborná prověrka," pochvaloval si trenér Tobiáš.

Seznam hráčů na soustředění v Rakousku
Brankáři:
Pavel Kučera, Zdeněk Křížek
Obránci: Jan Riegel, Milan Nitrianský, David Horejš, Michael Žižka, Tomáš Hunal, Martin Leština, Marián Jarabica, Everson Lima
Záložníci: Petr Dolejš, David Homoláč, Rastislav Bakala, Petr Šíma, Martin Jasanský, Pavel Mezlík, Lukáš Schut
Útočníci: Tomáš Sedláček, Adam Klavík, Marián Timm, Zdeněk Ondrášek