Již tuto neděli od 17:00 hodin přivítají fotbalisté českobudějovického Dynama na Střeleckém ostrově béčko Jihlavy. Půjde o poslední přípravný zápas před startem ligové sezony a cílem trenéra Tobiáše je doladit složení základní jedenáctky. Informace pro fanoušky zní: Nebude otevřena východní tribuna (vchod od ulice Boženy Němcové bude uzavřen), ale vstup do všech ostatních částí stadionu je zdarma!

V posledním přípravném utkání před vypuknutím dalšího ročníku fotbalové Gambrinus ligy sehrají budějovičtí fotbalisté duel s jihlavským béčkem, v jehož sestavě by se však mělo objevit hned několik hráčů z druholigového A-týmu.

"Tenhle zápas bude mít ryze dolaďovací charkater," zmínil trenérský doyen Pavel Tobiáš ještě na herním kempu v Rakousku. "Potřebujeme, aby se nám vykristalizovala základní jedenáctka, kterou mám v hlavě již téměř hotovou. Váhám pouze na dvou místech. Uvidíme, jak to bude se zraněnými hráči," dodal a připomněl, že Stráský se zřejmě nestihne dát do pořádku, podobné je to u kapitána Horejše, u něhož však stále není známa diagnóza zranění v oblasti třísel. Pozitivní zprávou nejen pro fanoušky je fakt, že s týmem již naplno trénuje dirigent hry Dynama Petr Benát a také rychlonožka Hudson. Na hrací plochu Střeleckého ostrova by měly vyběhnout i všechny tři avizované posily celku z jihočeské metropole, jejichž kontrakty jsou dotažený téměř do finální fáze. Stoper Jarabica Dynamu patří, defenzivní štít Schut přijde z Mostu na hostování s opcí a se zkušeným útočníkem Meszárošem stále vyjednává vedení budějovického klubu. Vše se zdá být na dobré cestě...

Trenérský lodivod ještě kladně hodnotil herní soustředění, jehož hlavním sídlem byl hotel v malém městečku Uttendorf. "Obě utkání splnila ten účel, který měla. Zejména to první s polskou Poznaní nás hodně prověřilo," vzpomněl Tobiáš na nešťastnou prohru 0:2. V samotném zápase však Jihočeši byli více než rovnocenným soupeřem, doplatili stejně jako v následujícím utkání s rumunským Pandurii na špatnou koncovku. "I když šancí jsme měli vždycky dostatek. Jsem moc rád, že se střelecky prosadil mladíček Timm, jenž hodně slibuje a v lize dostaně určitě příležitost," nastínil své plány do nové ročníku fotbalové ligy hlavní trenér Pavel Tobiáš.

Připomínáme, že vstup na nedělní generálku Dynama je zdarma. Nezapomeňte ale, že východní tribuna stadionu (tedy vchod od ulice Boženy Němcové) bude uzavřena! Občerstvení bude otevřeno ve venkovním stánku za západní (hlavní) tribunou, a tak si diváci mohou dopřát vychlazené pivo či grilovanou klobásku. O informace ze střetnutí, které startuje v 17:00 hodin, nebudou ochuzeni ani fandové, kteří na Střelecký ostrov nedorazí. Na našem webu či na serveru www.onlajny.cz bude k dispozici podrobná online reportáž.


Ľubomír Meszároš zřejmě podepíše v Dynamu smlouvu a stane se novou ofenzivní posilou budějovického klubu...