Rezervy prvoligových týmů se sešly na českobudějovickém Složišti, aby změřily své síly před nadcházející sezonou. Stalo se tak u příležitosti 104. výročí vzniku SK Dynama ČB. Přijely béčka obou pražských „S“, Plzně a Brna. Hrálo se systémem 1x40 minut a v případě nerozhodného výsledku rozhodovaly penalty.

Hned první zápas svedl dohromady domácí tým a pražskou Slavii, kterou trénuje exjihočech Miroslav Janů. Hosté měli ze začátku více ze hry a svou snahu korunovali táhlou střelou Kindla k pravé tyči Pešulovy branky. Ovšem svěřenci domácího trenéra Juráska to nezabalili a po třech minutách vyrovnal hlavou Timm. Zajímavé utkání pokračovalo v rychlém tempu a na obou stranách se vyznamenávali zejména brankáři Pešula a Valeš. I díky jejich zákrokům se už skóre neměnilo a došlo na penalty. Rozhodlo se hned v prvním kole. Domácí Pešula střelu soupeře vyrazil, zato Pliška mířil přesně a zajistil Dynamu první body.

Jiří Jurásek (trenér Dynama ČB B): „I když to bylo krátké utkání, určitě mělo kvalitu. Slavia má dobré fotbalisty. Ale v prvních minutách jsem nebyl spokojený s naší hrou, bylo to špatné, nemohli jsme se dostat do tempa. Vyústilo to naši chybou v rozehrávce, po které jsme prohrávali. Ale zlepšili jsme se a zaslouženě vyrovnali. Potom jsme vytvořili nádhernou akci po ose Pliška, Klavík, Timm, kterou zakončoval Smolen. Jejich brankář však zázračně zasáhl.

Miroslav Janů (trenér Slavie B): „Hraje se to 2x20 v kuse, takže čtyřicet minut, takže celkem krátkej čas na nějaké hodnoceni. Ale tu první dvacetimutovku jsme hráli dobře, vstřelili jsme i branku. Pak jsme si vytvořili i další šance, ale inkasovali jsme přes střed obrany. Na to, jak máme mlaďounký mužstvo, tak docela dobrý, jsem spokojený.“

Dynamo Č B – Slavia B 2:1 (po penaltách)
Branky: 16. Timm, Pliška (11) – 13. Kindl.
Rozhodčí. Janíček – Peterka, Macko.
Bez karet.
Diváků: 40.

Sestavy:

Dynamo ČB B: Pešula – Bakala, Mácha, Novák, Šimánek – Pliška, Smolen, Tischler, Šibčič – Klavík, Timm.

Slavia B: Valeš – Procházka, Zieris, Čmouš, Starý – Kindl, Milutinovič, Kolařík, Mareš – Vyhnal, Pázler. Střídali: Cousens, Zákostelský.

DALŠÍ VÝSLEDKY:

Sparta B – Plzeň B 0:1 (po penaltách)
Branka: Staněk (11).

Dynamo ČB B – Plzeň 4:0
Branky: Svátek, Kaňák, Kučera, Novák.

Sparta B – Brno B 1:0
Branka: Třešňák.

Dynamo – Brno 2:1 (na penalty)
Branky: Smolen, Mácha (11) – Borák.

Brno B – Slavia B 1:0
Branka: Mašek.

Sparta B – Dynamo B 1:0 (na penalty)
Branka: Holek.

Slavia B – Sparta B 0:1 (na penalty)
Branky: Kadlec.

Plzeň B – Brno B 1:0
Branka: Staněk.

KONEČNÉ POŘADÍ:
1. AC Sparta B
2. SK Dynamo ČB B
3. FC Viktoria Plzeň B
4. 1. FK Brno
5. SK Slavia B

VYHODNOCENÍ HRÁČI:
Nejlepší střelec: Kamil Staněk (Plzeň B)
Nejlepší hráč: Aimen Belaid (Sparta B)
Nejlepší brankář: Milan Švenger (Sparta B)
Cena fair-play: Dynamo ČB B.



Připravil Milan Šíma/JF (www.jihoceskyfotbal.cz)