Ve středu v pravé poledne začala ve Sport baru na stadionu na Střeleckém ostrově tradiční předsezonní tisková konference, kde představitelé Dynama nastínili plány na novou sezonu 2009/2010. Vedle tiskového mluvčího Radima Šupky se tiskové konference zúčastnili také generální manažer Jiří Kotrba, trenér A-týmu Pavel Tobiáš a kapitán David Horejš.

Po loňské sezoně, kdy Dynamo v konečné tabulce Gambrinus ligy obsadilo desátou příčku, budou mít Jihočeši před startem nového ligového ročníku cíle vyhnout se sestupovým starostem. "Nechceme být týmem, který bude hned od začátku sezony pasován do role sestupujícího týmu. Naším cílem není a nebude boj o záchranu, máme silný tým a byl bych špatným trenérem, kdybych se chtěl v tabulce umístit níže," řekl trenér Dynama Pavel Tobiáš. "S hráči se v kabině bavíme," dodal s úsměvem lodivod Jihočechů.

Generální manažer Jiří Kotrba také přesně nespecifikoval, na kolikáté příčce ligové tabulky by rád tým po sezoně viděl. "Nevypisovali jsme žádné prémie za konečné umístění v tabulce. Na konci loňské sezony měl tým na kontě šestatřicet bodů a jelikož se v naší práci chceme posunout výše, naším cílem bude získat bodů čtyřicet. Není pro nás v tuto chvíli rozhodující, zda to bude stačit na desáté nebo šesté místo, cíl je prostě čtyřicet bodů," doplnil šéf klubu.

Kádr prvního mužstva doznal během léta jen minima změn. S častěji nasazovaných hráčů tým opustili pouze Hílek se Svátkem a naopak do klubu přišli nově slovenští fotbalisté Marián Jarabica a Ľubomír Meszároš. "Marián Jarabica je mladý fotbalista, slovenský reprezentant do jednadvaceti let, který v přípravě ukázal svou velkou kvalitu, a je velkým příslibem do budoucnosti. Naopak Ľubomír Meszároš toho má už hodně za sebou, na kontě má dvanáct startů za seniorskou slovenskou reprezentaci, vyzkoušel si také fotbal v Turecku a Řecku a právě svou zkušeností by nám v útoku měl také pomoci," dodal kouč Pavel Tobiáš.

Zkušený trenér má nyní také jisto o sestavě. "Základní sestava se prakticky od konce loňské sezony nezměnila. Snad jen v útoku dostane šanci právě Meszároš a nyní pouze řešíme zdravotní stav kapitána Davida Horejše, který od soustředění v Rakousku není zcela fit," podotkl Tobiáš ke složení týmu. Hned od prvního kola by naopak měli být k dispozici Petr Benát i Fernando Hudson. "Hudson odtrénoval prakticky celou přípravu, pouze nehrál zápasy. Petr Benát nebude mít určitě problémy s fyzičkou, protože naběháno má stejně jako všichni ostatní. U něj byl pouze problém, že nemohl kvůli bolavému tříslu kopat do míče. Nyní je ale již fit a u takto technického hráče nebude herní absence určitě nijak znát," přikyvoval spokojeně Tobiáš.

Klub také během léta přichystal několik novinek. Fanoušci zajisté nejvíce ocení vybudování nové Rodinné tribuny, kam budou moci rodiče chodit se svými ratolestmi. Tato tribuna bude v provozu již během prvního víkendového zápasu.