Ve čtvrtek vpodvečer v restauraci Na Dynamu proběhlo vyhlášení soutěže pořádané měsíčníkem Ofsajd o nejlepšího střelce jihočeských fotbalových soutěží. "Abychom mohli různé soutěže porovnávat, měla každá soutěž svůj koeficient, kterým se násobil počtem vstřelených branek v uplynulé sezóně. Například 1. liga měla koeficient 5, okresné přebor 1,5," uvedl redaktor Ofsajdu Michal Průcha. Vítězem soutěže se stal útočník Lenory Lukáš Jančovič, který nastřílel v 1.B třídě 39 branek. I díky této soutěži si ho vyhlédlo vedení SK Dynama České Budějovice a v příští sezóně posílí budějovický B-tým. Druhé místo obsadil českobudějovický útočník David Lafata.
Dvaadvacetiletý Jančovič má již zkušenosti s třetí ligou, kde v 18 letech nastupoval za Tatran Prachatice, přestupu do SK Dynamo ČB "B" se nebojí. "Vím, že je to velký skok. Nečekám, že to bude jednoduché, ale udělám vše, abych se prosadil," uvedl Jančovič.

Druhý David Lafata nastřílel v uplynulé sezóně 14 branek. Osrostřelcům v okresních přeborech se sice rovnat nemohl, ale díky vysokému koeficientu za 1. ligu skončil na druhé příčce. Za hattrick a překonání klubového střeleckého rekordu musel zaplatit pokladníkovi Davidu Horejšovi pět tisíc korun. "Myslím, že to ještě šlo," glosoval to. O Lafatu se zajímá několik českých i zahraničních klubů, ovšem jihočeští fanoušci ho uvidí s největší pravděpodobností v dresu Dynama i v příští sezóně. "Zůstávám, to je jediné, co k tomu můžu říci," dodal samotný hráč.

Třetí příčku obsadil Ivo Svoboda. Hráč, který nedostal příliš příležitostí v A-týmu, zářil v béčku, za které nastřílel 17 branek. "Už se k tomu nechci vyjadřovat, mám tuhle sezónu za sebou a doufám, že se to zlepší a dostanu šanci," uvedl talentovaný útočník.

Čtvrtý skončil lomnický Václav Nohava s 29 brankami, pátý potom nejlepší střelec krajského přeboru Tomáš Koptyš, který v dresu SK Vodňany vsítil 23 branek. V Divizi A se k titulu krále kanonýrů prostřílel Robert Hanzal, hájící barvy Spartaku Sezimovo Ústí. Jeho 19 branek mu pomohlo k pozvánce na testy do Prachatic. "Věřím, že druhou šanci již využiji lépe," věří.

Sedmou příčku obsadil někdejší obránce Českých Budějovic Martin Silmbrod. Ten se po návratu z Rakouska vrátil do rodných Nových Hradů, hrajících 1.B třídu. Těm na postu útočníka pomohl na podzim 15 brankami. Na jaře pak pomohl 13 góly k historickému postupu do 1.A třídy Olešnici. Osmý skončil Vít Poláček s 18 brankami. Ten pomohl celku SK Strakonice 1908 k postupu do ČFL.

Devátá pozice patří Jiřímu Kurešovi, nejlepšímu střelci okresního přeboru Prachaticka. Ten v dresu Baníku Strunkovice zatížil konto soupeřů 23 brankami. O desátou pozici se pak dělí ostrostřelec Chelčic František Tlapa, jenž s 31 brankami vévodil tabulce nejlepších střelců okresního přeboru Strakonicka, a Vladimír Skočil, útočník Bernardic, které postoupily do 1.B třídy.

Jihočeský fotbalový měsíčník Ofsajd mapuje celý jihočeský fotbal a přináší o něm spoustu spoustu informací a zajímavostí. Vychází již třetím rokem, stojí 25 korun a je k dostání na v novinových stáncích.