V silně obsazeném turnaji v Nové Včelnici obsadili fotbalisté Dynama České Budějovice třetí místo, když dokázali v utkání o umístění porazit na penalty pražskou Slávii. V prvním zápase Dynama došlo také na pokutové kopy, ve kterých byl úspěšnější tým 1.FC Slovácko (dříve 1.FC Synot). Turnaj se dočkal také v podání Jihočechů několika neuvěřitelných okamžiků – například v utkání se Synotem nedokázali Svoboda a Grznár proměnit během jedné minuty dva pokutové kopy! Podle pořadatelů byl nejlepším hráčem Dynama David Horejš.

TURNAJ V NOVÉ VČELNICI 2004

SEMIFINÁLE (2x35min)

FK Drnovice - SK Slavia Praha 2:1 (1:1)
1.FC Slovácko - SK Dynamo Č. Budějovice 1:1 (1:0) - 4:1 na p.k.

 

ZÁPAS O 3. MÍSTO (2x35min)

SK Slavia Praha - SK Dynamo Č. Budějovice 2:2 (0:0) - 3:4 na p.k.

 

FINÁLE

1. FC Slovácko - FK Drnovice  0:0 - 3:4 na p.k.

 

 

 

SEMIFINÁLE

1.FC SLOVÁCKO 1:1
4:1 na p.k
SK DYNAMO Č. BUDĚJOVICE
21. Rajnoch Branky 50. Dvořák
  Sestava

1.poločas: Filipko - Dobrotka, Horejš, Homoláč, Leština - Němec, Chlebek, Vozábal, Plocek - Myšák, Kulič
2.poločas: Křížek - Kladrubský, Horejš, Homoláč, Penner - Rožboud, Adam, Dvořák, Grznár - Matoušek, Svoboda

2 Střely na branku 5
3 Střely mimo 2
2 Rohy 4
0 Ofsajdy 2
11 Fauly 14

Ve velmi tvrdě hraném utkání začala obě mužstva velmi opatrně, do prvního náznaku šance se dostal až ve 13. minutě Lubomír Myšák, který lehce zaváhal po přihrávce Martina Vozábala a míč mu tak odrazil jeden z obránců na roh. O tři minuty později postupoval dobře po levé straně kapitán Vozábal, jeho myšlenku ale nikdo ze spoluhráčů nepochopil, a tak míč skončil na kopačkách soupeře. O minutu později předvedl Jaroslav Chlebek první tvrdý zákrok, po němž se Abrahám jen velmi těžko zvedal z hrací plochy. Ve 21. minutě poprvé zahrozili fotbalisté Slovácka a hned z toho byla branka – trestný kop Polácha našel přesně hlavu Rajnocha a ten nikým neatakován rozvlnil síť Dynama 1:0.

V následujících minutách se hra ještě přitvrdila a k vidění tak bylo mnoho osobních soubojů, při kterých musel jít fotbal trochu stranou. Ve 28. minutě napřáhl z 20 metrů kapitán Vozábal a brankář Drobisz jen s vypětím všech sil jeho střelu nadvakrát lapil. Nejaktivnější hráč Dynama – Martin Vozábal – byl i u další velké příležitosti Jihočechů, na jeho rohový kop z pravé strany naskočil výborně David Homoláč a hlavičkou orazítkoval tyč soupeřovy branky. V nastaveném čase ještě stihl tvrdým zákrokem skolit Chlebek Petrželu a následně vyslal Plocek slabou střelu doprostřed Drobiszovy brány.

Do druhého poločasu vyslal trenér Tobiáš na hřiště zcela jinou sestavu, k první střele se dostal již ve 38. minutě Adam, jeho pokus z velké dálky ale Drobisze nijak zvlášť neohrozil. O tři minuty později zahrával Polách přímý kop z 20 metrů a brankář Křížek jen sledoval jak míč těsně míjí pravou tyč jeho brány. Ve 44. minutě skončila Švejnohova střela těsně nad šibenicí branky Dynama, a tak Jihočeši poznali, že budou muset přidat. Za minutu viděli diváci na turnaji ve Včelnici jen těžko uvěřitelnou událost - Dynamo nedokázalo během minuty proměnit dva pokutové kopy! Ten první přišel po akci Rožbouda, který našel ve vápně Matouška - ten byl v jasné gólové příležitosti sražen a rozhodčí Jílek tak nařídil pokutový kop. K jeho provedení se postavil Ivo Svoboda. Střelu k levé tyči vyrazil brankář Drobisz zpět ke Svobodovi a ten byl jedním z obránců opět faulován a rozhodčímu nezbylo nic jiného než nařídit druhý pokutový kop. K němu se postavil Pavel Grznár - ani on ale neuspěl, protože trefil břevno Drobiszovy branky!

O dalších pět minut později se českobudějovičtí již radovali, po centru Grznára z levé strany se hlavou prosadil Dvořák 1:1. Jihočeši mohli zápas dokonce vyhrát, šest minut před koncem se nakrátko rozehraný rohový kop dostal zpět ke Grznárovi, který na zadní tyči našel zcela volného Homoláče – stoper Dynama okamžitě hlavou vrátil míč před branku Slovácka, kde ale Matoušek na brankové čáře přestřelil. Utkání tak dospělo k pokutovým kopům, které zahajovali fotbalisté Slovácka.

Polách, 1:0 - střela po zemi k levé tyči – brankář skočil na druhou stranu
Svoboda, 1:0 - střela vpravo mírně nahoru – brankář vyrazil na tyč
Palinek, 2:0 - střela po zemi k levé tyči – brankář skočil na druhou stranu
Grznár, 2:1 – střela vlevo mírně nahoru – brankář skočil na druhou stranu
Nezmar, 3:1 – střela vpravo po zemi – brankář skočil na druhou stranu
Homoláč, 3:1 – střela doprostřed branky – brankář zůstal stát a chytil
Pavlík, 4:1 – střela k levé tyči - brankář skočil na druhou stranu

 

 

ZÁPAS O 3. MÍSTO

SK SLAVIA PRAHA 2:2
3:4 na p.k
SK DYNAMO Č. BUDĚJOVICE
37. Piták, 46. z pen. Sedláček Branky 55. Vozábal, 61. Kulič
  Sestava

1.poločas: Křížek - Kladrubský, Horejš, Homoláč, Penner - Rožboud, Adam, Dvořák, Grznár - Matoušek, Svoboda
2.poločas: Filipko - Dobrotka, Horejš, Penner, Leština - Němec, Chlebek, Vozábal, Plocek - Myšák, Kulič

3 Střely na branku 5
3 Střely mimo 1
0 Rohy 2
4 Ofsajdy 4
18 Fauly 8

K zápasu o třetí místo proti pražské Slavii nastoupili fotbalisté Dynama v podobné sestavě jako hráli ve druhém poločase utkání s týmem 1.FC Slovácko. Do první velké šance se dostal již v páté minutě Svoboda, jehož pohotovou střelu z první zastavil tygřím skokem Radek Černý. Do náznaků šancí se dostávali i hráči Slavie, brankář Křížek ale dlouho zasahovat nemusel – Sedláčkův pokus z osmnácti metrů skončil vysoko nad. O pár minut později zahrozili opět Jihočeši, když se po pěkné kombinaci ve středu hřiště dostal po Matouškově přihrávce ke střele Adam, technickou střelou těsně nad zemí trefil ale Ivana Dvořáka.

Ve 22. minutě zůstal dlouho na hrací ploše ležet exbudějovický Latka, který musel po střetu ve středu hřiště v 25. minutě střídat. Na jeho místo nastoupil Piták a hra Slavie dostala hned myšlenku. Do konce poločasu byli ale aktivnější fotbalisté z jihu Čech, ve 32. minutě vyslal tvrdou střelu z 35 metrů Homoláč – Černý mohl být ale v klidu, protože míč letěl přesně doprostřed branky. O minutu později propásl obrovskou šanci Svoboda, postupoval sám na branku a pokusil se podstřelit brankáře Slavie. Ten dokázal jeho pokus vyrazit přímo k volnému Matouškovi, který ještě hledal na velkém vápně Grznára, který ale z první vysoko přestřelil.

Do druhého poločasu nastoupila opět v dresu Dynama téměř jiná jedenáctka a hned od úvodu musela dotahovat nepříjemný výsledek, ve 37. minutě totiž Adauto přetlačil Pennera, přihrál zpět na Pitáka a ten bez problémů překonal gólmana Filipka. Ve 43. minutě zahrozili také Jihočeši – po kombinaci Kulič-Němec dostal na velké vápno přihrávku Plocek, jeho slabý pokus ale našel připraveného brankáře Slavie. O dvě minuty později hlavičkoval po trestném kopu Vozábala vysoko nad branku Horejš a o pár okamžiků později vedli slávisté už 2:0 – Karel Piták se dobře uvolnil před brankou Filipka a tomu nezbylo nic jiného, než zastavit záložníka sešívaných faulem. K penaltě se postavil Sedláček a v pohodě zavěsil. Ve 49. minutě byl z ničeho nic sám před Černým Myšák, nic ale nevymyslel…

Patnáct minut před koncem poprvé výrazně zaúřadoval Martin Vozábal, obešel dva protihráče a tvrdou střelou z hranice velkého vápna nedal Černému šanci – 2:1. O tři minuty později uviděl žlutou kartu Patrik Gedeon, který nevybíravým způsobem zastavil kapitána Jihočechů (byla to první žlutá karta celého turnaje). V 61. minutě byl těsně před vápnem faulován Plocek a k zahrávání přímého kopu se postavil opět Vozábal – jeho parádní střela skončila na tyči a odrazila se k volnému Kuličovi, který už neměl problém dorazit míč do odkryté branky. V následujících minutách se už žádné z mužstev nedostalo do vyloženější šance, a tak přišly na řadu opět pokutové kopy, začínali fotbalisté Slavie:

Piták, 1:0 - střela po zemi k pravé tyči – brankář skočil na druhou stranu
Chlebek, 1:0 - střela minula pravou tyč
Gedeon, 1:0 - střela mírně vpravo – brankář vyrazil
Kulič, 1:1 – střela po zemi k pravé tyči – brankář skočil na druhou stranu
Sedláček, 2:1 – střela po zemi vlevo – brankář skočil na druhou stranu
Myšák, 2:2 – střela vlevo nahoru – brankář zůstal stát
Adauto, 3:2 – střela doprostřed nahoru - brankář skočil vpravo
Němec, 3:3 - střela doprostřed nahoru - brankář skočil vlevo
Hrdlička, 3:3 – střela mírně vlevo – brankář vyrazil
Vozábal, 3:4 – střela vlevo nahoru – brankář zůstal stát