Opět remízou skončilo další přípravné utkání českobudějovických fotbalistů, tentokráte se v rakouském Bad Reichenhallu utkali se slavným týmem našich severních sousedů Legií Varšavou. Druhý klub loňského ročníku polské ligy se nejprve v prvním poločase ujal vedení, když si nešťastně srazil míč do vlastní sítě David Homoláč. O vyrovnání se v polovině druhé půle postarali střídající hráči - na Matouškův centr si naběhl Martin Smíšek. Druhý zápas v Rakousku sehrají hráči Dynama ve čtvrtek proti FC Plymouth, nováčkovi anglické Premier League.
On-line jste zápas mohli sledovat zde: www.legia.com.pl.
Utkání s polským vicemistrem mnoho fotbalové krásy nepobralo. Aktivněji do něj vstoupila Varšava, přesto se hra nejčastěji odbývala kolem středového kruhu. O to víc může Českobudějovické mrzet polská akce ze 16. minuty, při níž si David Homoláč srazil střelu obránce Chota za záda vlastního gólmana.

Lehce získané vedení povzbudilo hráče Legie k vytváření dalších nebezpečných příležitostí. Po pěkné akci Sokolowského a Saganowského musela střelu Wlodarczyka tlumit budějovická obrana. Ve 22. minutě se osmělili také Jihočeši, ale z jejich rychlého kontru vzešel pouze rohový kop. Poté se fotbal na dlouhou dobu ze hřiště vytratil. O jeho návrat se ke konci poločasu zasloužili opět hráči polského celku. Nejdříve se brankář Filipko zapotil při ráně Surmy, která minula tyč pouze o centimetry a poté za něj musel na brankové čáře hasit požár Plocek. Dynamo se do útočení prakticky nenutilo, a tak pro ně byl dílčí výsledek po první půli 0:1 vcelku přijatelný.

Ovšem trenér Tobiáš mohl být spokojen pouze s obrannou fází, v té útočné se Budějovičtí nijak výrazněji neprojevovali, na což kouč reagoval hned čtyřnásobným střídáním, především právě v ofenzívě. Na jejich herním projevu to bylo okamžitě po změně stran poznat. Z několika nebezpečných příležitostí se Jihočechům podařilo přetavit v gól situaci ze 60. minuty. Obránci Varšavy si dobře nepohlídali Matouškem nacentrovaný míč, který uklidil za záda brankáře Boruce Martin Smíšek.

Polský trenér se poté snažil hru oživit mnohočetným střídáním, avšak převážit vyrovnaný stav na svou stranu se mu již nepodařilo. V 80. minutě hřiště opustil i bývalý obránce pražské Sparty Mirko Poledica, který však na sebe upozornil pouze několika nevybíravými zákroky.

Obě mužstva si již plichtu pohlídala, a tak nezáživné utkání skončilo 1:1.