Poslední zápas před startem jarní části sezony vyhrála juniorka Dynama nad Hlubokou 3:0. Budějovičtí fotbalisté byli proti účastníkovi krajského přeboru lepším týmem o jejich výhře rozhodli střelci Benát, Kaňák a Timm.

Poslední zápas před startem jarní části ČFL odehráli fotbalisté juniorského týmu Dynama na umělé trávě na Hluboké nad Vltavou proti domácímu účastníkovi krajského přeboru. Českobudějovičtí fotbalisté byli od úvodních minut výrazně aktivnější a rychle si vytvářeli brankové příležitosti. Jako první se do šance dostal Šibčič, jeho rána z voleje ale postrádala přesnost. Skóre se poprvé měnilo po půlhodině hry, kdy byl v pokutovém území faulován velmi dobře hrající Brazilec Lima a následný pokutový kop s přehledem proměnil špílmachr Petr Benát, jenž zápasem proti Hluboké pokračoval v rekonvalescenci po dlouhodobém zranění kolene.

Celý druhý poločas pak za Dynamo odehrál také Ladislav Volešák, který nemohl v pondělí nastoupit v lize proti Slavii, a tak dostal příležitost zahrát si alespoň za béčko. Hned v 52. minutě se podruhé měnilo skóre - aktivní Šibčič přihrál z pravé strany Michalu Kaňákovi, který se drze z velkého úhlu prodral až před bránu, kde ranou na přední tyč překvapil nepozorného hlubockého brankáře - 0:2. Následně mohl třetí gól Dynama přidat i Volešák, jeho individuální akce vyšperkovaná pohledným lobem přes brankáře ale v síti neskončila, protože míč z brankové čáry odvrátil poslední vracející se obránce.

Třetí gól v hlubocké síti ale na sebe nenechal dlouho čekat. V 70. minutě našel Šibčič na pravé straně Mariána Timma, který z bezprostřední blízkosti zvýšil na rozdíl tří branek. S chutí hrající fotbalisté Dynama mohli další branky přidat i v závěrečné dvacetiminutovce. Nejblíže ke gólu byl mladík Filip Rein, jenž sice efektivně obešel tři protihráče, skórovat mu ale nebylo přáno a utkání tak skončilo výsledkem 3:0 pro budějovický tým. 


Ohlasy trenérů

Zdeněk Čadek (asistent trenéra B-týmu): "Na umělé trávě na Hluboké, kde na 95% odehrajeme i první zápas jarní části sezony, jsme proti účastníku krajského přeboru odehráli dobrý zápas a byla to pro nás dobrá poslední herní prověrka před vstupem do ČFL. Celý zápas jsme měli převahu, vytvořili jsme si řadu šancí a předvedli jsme několik pohledných kombinací. Souhra nám docela fungovala a věřím, že nám to vydrží i do soutěžních zápasů."