Televizní zápas pražské Slavie s budějovickým Dynamem se musel divákům rozhodně líbit. Především v prvním poločase byl k vidění gólový koncert, který nakonec vyzněl lépe pro domácí sešívané. Jihočeši začali v pražském Edenu špatně a již ve druhé minutě prohrávali, když zaváhání obrany využil ve svém čtyřstém ligovém zápase jubilant Vlček. Statečně bojující Jihočeši ale dokázali ve 26. minutě vyrovnat, když se ranou z dobrých třiceti metrů prosadil Peter Černák: "Bylo to opravdu dost daleko, nikdo ale proti mně nevystoupil, tak jsem se snažil vystřelit a překvapivě to tam spadlo."

Přestože vstup do zápasu Jihočechům vůbec nevyšel, především v průběhu první půle svěřenci Jaroslava Šilhavého mysleli určitě na lepší výsledek, než kterým nakonec byla porážka 2:3. "Je to určitě velká škoda, když dáme na Slavii dva góly a nevezeme si ani bod. V útoku jsme sice hráli efektivně, ale vzadu jsme naopak dělali hodně chyb. Dostat tři góly za poločas je skutečně dost," hodnotil se zasmušilým výrazem ve tváře utkání střelec první budějovické branky Peter Černák.

Diváci v pražském Edenu i u televizních obrazovek sledovali strhující podívanou plnou zvratů a gólových šancí. Fotbalisté Dynama sice tahali v celém průběhu utkání za kratší konec provazu, s trochou štěstí si ale mohli z hlavního města odvést více než porážku o jednu branku. "K lepšímu výsledku chybělo skutečně málo, asi opravdu ten jeden vstřelený gól. I když je pravda, že ve druhém poločase jsme pro soupeře už nebyli nebezpeční a prakticky jsme se do žádných gólových příležitostí nedostávali," krčil rameny středopolař Dynama, který jako tradičně odehrál zápas na postu defenzivního štítu.

Peter Černák se mohl navíc hned ve 3. minutě zapsat do střelecké listiny, když se k němu dostal čtyři metry za hranicí velkého vápna odražený míč, který se snažil okamžitě vyslat směrem k soupeřovo bráně. "Při té první střele jsem byl v těžké pozici, šel proti mně obránce a v poslední chvíli mi tam strčil nohy. Myslím, že ta moje střela byla pak navíc tečovaná a měl z toho být roh. To je teď po skončení zápasu ale už jedno," mluvil o svém prvním střeleckém pokusu v zápase čtyřiatřicetiletý záložník Dynama.

Přestože si domácí fotbalisté v průběhu první půle vytvořili hned několik gólových příležitostí, jako opaření pak ale v 26. minutě sledovali dalekonosnou pumelici, kterou Černák poslal za záda chybujícího gólmana. "Střílel jsem z velké dálky, takže to byl určitě šťastný gól. Dlouho ale proti mně nikdo z obranné formace nevystoupil, tak jsem zkusil vystřelit a možná trochu překvapivě to tam padlo," popisoval Černák slastné okamžiky znamenající první ligový gól v české nejvyšší soutěži. Zkušený záložník Dynama navíc svým zásahem nachytal na švestkách svého krajana Štefana Seneckého, který do Slavie přišel před startem jara na hostování z tureckého Ankaragücu: "Samozřejmě se od vidění ze slovenské ligy známe, ale abych si nějak speciálně před tou střelou říkal, že tam v bráně zrovna stojí on, tak to určitě ne."

Fotbalisté Dynama odehráli v novém Edenu historicky teprve druhý zápas a ač v loňské sezoně Peter Černák za jihočeský klub ještě nehrál, i pro něj to bylo druhé utkání v novém slavistickém svatostánku. "Už jsem si tady jednou se Slovanem Bratislava zahrál přípravný zápas, ale samozřejmě nyní liga je prostě liga. I když zde nebylo příliš fanoušků, tak stadion i atmosféra byly super," přikyvoval uznale odchovanec Baníku Handlové.

Jihočechy čekal na úvod jara těžký los, ve kterém nejprve doma přivítali vedoucí Teplice a nyní nastoupili na Slavii. Hned v neděli je pak čeká další zápas, ve kterém již půjde o hodně. Na jihu Čech se totiž představí severočeský Liberec, který se od konce podzimu herně i výsledkově velmi trápí. "My se samozřejmě musíme v první řadě dívat na sebe, ale ten zápas proti Liberci bude důležitý i z toho hlediska, že kdyby u nás Liberec prohrál, tak bychom se mu hodně přiblížili a určitě bychom ho namočili do boje o záchranu. Nám ale o Liberec nejde, my se musíme ale stále ohlížet na naší hru a naše výsledky," dodal rozhodným hlasem Peter Černák.